Petkovic presenteert Zwitserse EK-selectie met PSV-tintje

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

31 mei 2021 – Zwitserland heeft maandagavond de 26-koppige EK-selectie bekendgemaakt. Bondscoach Vladimir Petkovic neemt onder meer PSV-doelman Yvon Mvogo mee naar de eindronde. Hij krijgt in de selectie de voorkeur boven Gregor Kobel, die eerder op de dag nog werd gepresenteerd bij Borussia Dortmund.

Petkovic presenteert Zwitserse EK-selectie met PSV-tintje

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Ten opzichte van de voorselectie zijn drie spelers afgevallen. Petkovic heeft besloten om Kobel (Borussia Dortmund), Dan Ndoye (OGC Nice) en Andi Zeqiri (Brighton & Hove Albion) thuis te laten. Zij kwamen ook al niet in actie toen Zwitserland het zondag in een oefenwedstrijd opnam tegen de Verenigde Staten (2-1 winst).

De kans is groot dat Mvogo gedurende het EK voornamelijk de bank zal warmhouden. Yann Sommer (Borussia Mönchengladbach) is namelijk de onbetwiste eerste doelman van de Zwitsers. Hij is tevens een van de grote namen in de EK-selectie. Ook voormalig PSV-linksback Ricardo Rodríguez, tegenwoordig speler van Torino, gaat naar het EK.

Zwitserland speelt in aanloop naar het EK nog één oefenwedstrijd: komende donderdag tegen Liechtenstein. Op zaterdag 12 juni begint het EK voor de Zwitsers met een wedstrijd tegen Wales. Italië en Turkije zijn de andere groepsgenoten.

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd