Steijn blijft in Breda: "Afscheid nemen van de trainer is zwaktebod"

2 juni 2021 – Maurice Steijn slaagde er afgelopen seizoen niet in om NAC Breda terug te brengen naar de Eredivisie. Toch hoeft de trainer niet te vrezen voor zijn baan in het Rat Verlegh Stadion. Ondanks forse kritiek vanuit de achterban staat algemeen directeur Mattijs Manders achter de oefenmeester. Steijn gaat wel eerst het seizoen evalueren met technisch directeur Ton Lokhoff.

Steijn blijft in Breda: "Afscheid nemen van de trainer is zwaktebod"

Lokhoff vertelde eerder bij ESPN dat hij het seizoen met Steijn goed wil evalueren, maar volgens Manders is dat niet zo spannend als het klinkt. "Niemand binnen NAC wil dat Steijn niet doorgaat", aldus Manders in gesprek met BN De Stem. "Met het volle verstand zijn we een verbintenis voor drie jaar aangegaan. Dit seizoen hebben we zeker ook mindere fases gehad. Steijn is de eerste om toe te geven als er dingen niet goed gaan. Hij heeft een prima zelfbeeld."

De afgelopen jaren stonden er meerdere trainers voor de groep van NAC. Steijn lijkt wel gewoon te gaan beginnen aan zijn tweede seizoen bij de Brabanders. "Ik vind het een zwaktebod om afscheid te nemen van de trainer. Met name in de lokale media is op een gegeven moment wel erg op de man gespeeld. Wij mogen bij NAC juist blij zijn met Maurice Steijn als trainer. Aan de trainer en de staf om het NAC-publiek volgend seizoen achter onze ploeg te krijgen."

Het scheelde in de finale van de nacompetitie weinig of NAC had in plaats van NEC Nijmegen de Eredivisie bereikt. Dat speelt ook mee in het goede gevoel van Manders. "Tot de 89ste minuut van de finale stonden we met één been in de Eredivisie. Om daar alles aan op te hangen, vind ik te ver gaan. De wereld is niet vergaan. We behouden veel kwaliteit. Bij de beleidsbepalers van de club staat Steijn niet ter discussie", aldus Manders, die NAC over drie weken ziet beginnen aan de voorbereiding.

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd