Derksen-boek is een ongekende hit: nummer één in Bestseller 60

2 juni 2021, 14:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Goed commercieel nieuws voor Johan Derksen (72): het boek over zijn leven, dat is opgetekend door Michel van Egmond en Antoinnette Scheulderman en vorige week verscheen, is een enorme hit. De biografie van De Snor komt namelijk als nummer één binnen in de Bestseller 60, een lijst waarop de bestverkochte boeken van de afgelopen week staan.

Dat heeft uitgever Overamstel bekend gemaakt. Derksen zat afgelopen week aan diverse talkshowtafels, waaronder Beau, om zijn boek te promoten. Vooralsnog heeft de pr-campagne gewerkt, want de boeken gaan als warme broodjes over de toonbank. Hoeveel boeken er zijn verkocht, is onbekend, maar 'De zeven zussen. De zevende zus' van Lucinda Riley werd van de eerste plaats gestoten en die boekenreeks was de afgelopen drie jaar het bestverkochte boek in Nederland. Roxane van Iperen staat met De genocidefax op de derde plaats. 

Het boek van Derksen is niet de eerste bestseller die Van Egmond op zijn naam heeft geschreven. Eerder gingen er meerdere boeken van tv-analisten en voormalig voetballers René van der Gijp en Wim Kieft ook al in grote getalen over de toonbank. Voor Derksen is zijn gelijknamige boek een eerste geschreven boek over zijn leven.

Lees ook: Derksen stopt met televisie maken en neemt afscheid van snor

Voor de samenwerking tussen Van Egmond en Scheulderman is het wél hun eerste gezamenlijke nummer één hit in de Bestseller 60: dat lukte tijdens hun eerste boek, geschreven over het leven van televisiepersoonlijkheid Patty Brard, vorig jaar uiteindelijk niet.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen