De Boer: "Dat moet je dan niet meteen verwachten"

3 juni 2021, 08:02   Bijgewerkt: 3 juni 2021, 08:28

Frank de Boer staat achter zijn beslissing om tegen Schotland (2-2) in een 352-systeem te spelen. De bondscoach van Oranje zag zijn ploeg een matige wedstrijd op de mat leggen tegen de Schotten. Dat weigerde hij echter te wijten aan het vernieuwde systeem. Volgens De Boer moeten we niet verwachten dat het direct rozengeur en manenschijn is richting het EK.

"We hebben dit systeem pas een keer echt getraind met elkaar", aldus De Boer in gesprek met de NOS over zijn manier van spelen. "Je moet dan niet verwachten dat je de sterren van de hemel gaat spelen, al hoop je dat natuurlijk wel. Het lijkt me duidelijk dat het beter kan en moet. Ik heb goede momenten gezien, maar dat waren er te weinig. We hebben ook te weinig controle, zeker in de eerste helft."

Lees ook: De Boer komt met bizarre actie en noemt Menig als optie

Op Portugese bodem leken veel spelers moeite te hebben met systeem, maar volgens De Boer past dit juist goed. "Ik ben ervan overtuigd dat we op de manier goed kunnen spelen. Ik denk dat door ook de juiste spelers voor hebben, zeker als je kijkt naar onze kwaliteiten. Wout Weghorst, Memphis en Denzel Dumfries komen dan in hun kracht. Stefan de Vrij speelt bij Internazionale alleen maar zo en onze middenvelders zijn allround."

"Daarom maak ik me helemaal geen zorgen", vervolgde de bondscoach, die zondag tegen Georgië opnieuw een oefenwedstrijd speelt. Een week later wordt het EK geopend tegen Oekraïne. "Jongens als Frenkie de Jong en Georginio Wijnaldum zijn pas twee dagen hier. We moeten niet verwachten dat alles dan ineens perfect gaat lopen. We moeten dingen verbeteren en ik ben ervan overtuigd dat we dat gaan doen."

Lees ook: Memphis over matig spel

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen