Duitsland
1 – 2
Hongarije
Portugal
2 – 2
Frankrijk

Van der Velde polst Huntelaar per mail voor rentree in Heerenveen

7 juni 2021 – Niet alleen bij De Graafschap, maar ook bij sc Heerenveen hopen ze op een terugkeer van Klaas-Jan Huntelaar. De ervaren spits maakte recent zijn vertrek bij Schalke 04 bekend en hoewel hij in eerste instantie zijn afscheid voor deze zomer had aangekondigd, is een nieuw avontuur niet uitgesloten. Daar hoopt Riemer van der Velde van te profiteren.

Van der Velde polst Huntelaar per mail voor rentree in Heerenveen

De inmiddels tachtigjarige oud-voorzitter van de Friese club heeft Huntelaar een mailtje gestuurd met het verzoek om terug te keren in het Abe Lenstra Stadion. Vorig jaar ging er eveneens een dergelijk verzoek naar The Hunter, toen heeft hij er volgens Van der Velde serieus over nagedacht. "Vorig jaar heeft hij hier een visje gegeten en twijfelde hij al", vertelt de erevoorzitter tegenover Radio Camataru, de podcast van FeanOnline.

Destijds kwam het niet tot een overgang en na een half jaar vertrok de spits naar Schalke 04, maar kon daar degradatie niet voorkomen. Mee naar de 2. Bundesliga gaat hij echter niet en dus kan hij een nieuwe uitdaging aangaan. Van der Velde besprak zijn idee ook al met scout Karel Brandsma. "Hij zei dat het niet gek zou zijn", stelt Van der Velde, die daarop een mailtje stuurde naar de ervaren goalgetter, die tussen 2004 en 2006 ook al in Friesland speelde.

Lees ookDe Graafschap tempert verwachtingen rond Huntelaar

Destijds verdiende hij een transfer naar Ajax, waar hij via Real Madrid, AC Milan en Schalke 04 weer terugkeerde. Waar en of zijn loopbaan nog wordt vervolgd, is onduidelijk. De Graafschap heeft hem gepolst, maar Huntelaar beslist pas na een vakantie over zijn loopbaan als profvoetballer. Als hij bij Ajax was gebleven, dan had hij deze zomer een punt achter zijn carrière gezet.

Eredivisie

gerelateerd