FC Den Bosch opgelucht: miljoenenclaim Jordania afgewend

9 juni 2021 – FC Den Bosch heeft woensdagochtend goed nieuws gekregen in de rechtbank. De club stond lijnrecht tegenover Kakhi Jordania, die een aantal jaar geleden bezig was met een overname van de club. Omdat de KNVB daar een streep doorheen zette, eiste de Georgiër een bedrag van ruim twee miljoen euro. Uiteindelijk is slechts een klein deel van de claim toegewezen en ontvangt de club vermoedelijk zelfs een bedrag van de miljonair.

FC Den Bosch opgelucht: miljoenenclaim Jordania afgewend

Dat schrijft FC Den Bosch op de clubsite. Bovendien is een claim van FC Den Bosch aan Jordania óók toegewezen, waardoor er andersom ook nog een bedrag af moet van de 240.000 euro die de Eerste Divisie-club aan Jordania moet betalen van de rechtsbank. 'De hoogte van deze claim moet weliswaar in een zogenaamde schadestaatprocedure exact worden vastgesteld, maar op basis van het oordeel van de rechtbank zal deze schade van FC Den Bosch het aan Jordania te betalen bedrag naar verwachting ruimschoots overstijgen', schrijft de club.

Na een zitting van bjina zeven uur was dat de uitspraak die de rechter deed. Het is bijzonder goed nieuws, want als de volledige claim van Jordania toegekend zou worden, dan was een faillissement vermoedelijk niet meer af te wenden voor FC Den Bosch. "Het lastige is ook dat je dat vertrouwen alleen kunt uitspreken, maar nauwelijks kunt onderbouwen. Je wilt je kaarten immers niet bloot geven en geen voorschot nemen op de rechtspraak", vertelt Rob Kleijzen, portefeuillehouder juridische- en supporterszaken namens de Raad van Commissarissen van FC Den Bosch.

Het is nog onduidelijk of Jordania beroep aantekent tegen het vonnis, dat moet in elk geval binnen drie maanden. Bij FC Den Bosch leeft de verwachting dat zelfs als hij in beroep gaat tegen de sanctie, het verweer zou worden afgewezen. Het bedrag dat Jordania nog aan FC Den Bosch moet gaan betalen, komt weliswaar boven de 240.000 euro uit, maar moet wel via een aparta procedure worden gedaan. Daardoor gaat de club deze op korte termijn opstarten en dan hoeft alleen de hoogte van het bedrag nog te worden bepaald.

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd