Nederland
0 – 1
Argentinië

Internationaal sporttribunaal CAS verkort schorsing André Onana

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

10 juni 2021 – Het internationaal sporttribunaal CAS heeft donderdag uitspraak gedaan in de zaak van André Onana. De Ajax-doelman was door de UEFA vanwege een dopingovertreding voor een jaar geschorst. Het CAS heeft in hoger beroep de schorsing teruggebracht tot negen maanden.

Internationaal sporttribunaal CAS verkort schorsing André Onana

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De schorsing eindigt nu op 4 november. Twee maanden eerder, op 4 september, mag de doelman uit Kameroen zijn trainingsactiviteiten hervatten. "Wij hebben met deze uitspraak van het CAS drie maanden winst geboekt ten opzichte van de oorspronkelijke schorsing. De stap naar het CAS is dus niet voor niks geweest", reageert algemeen directeur Edwin van der Sar in een persbericht.

"Dat wordt door alle partijen, ook door UEFA, onderschreven, zo blijkt uit de behandeling bij UEFA en het CAS. Toen we vorige week met André en de juristen ons verhaal bij het CAS hadden gedaan, reed ik met een goed gevoel weg van de Toekomst. Ik heb gemengde gevoelens bij de uitspaak van vandaag, want ons doel was dat hij vanaf deze zomer weer aan wedstrijden mee had mogen doen", vervolgt hij.

Ajax maakte begin dit jaar bekend dat Onana een schorsing van een jaar moest uitzitten vanwege het overtreden van de dopingregels. Tijdens een controle in oktober vorig jaar werd het verboden middel furosemide in de urine van de doelman aangetroffen. Dat middel zat in een plaspil van zijn zwangere vrouw. Onana verklaarde dat hij dat pilletje per ongeluk had gebruikt in de veronderstelling dat hij aspirine had geslikt.

Onana ligt nog tot medio 2022 vast bij Ajax, maar naar verwachting verkopen de Amsterdammers hem deze zomer aan Arsenal. Dat Onana eerder dan verwacht weer in actie mag komen, is echter ook goed nieuws voor Ajax. Waarschijnlijk zal de club nu meer geld kunnen vragen voor zijn doelman.

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022