KRC Genk meldt zich officieel bij Ajax voor Carel Eiting

11 juni 2021 – Het lijkt erop dat Carel Eiting zijn laatste wedstrijd voor Ajax heeft gespeeld. KRC Genk heeft zich volgens De Telegraaf officieel gemeld bij de Amsterdamse club voor de 23-jarige middenvelder. Eiting beschikt bij Ajax over een contract dat in de zomer van 2022 afloopt.

KRC Genk meldt zich officieel bij Ajax voor Carel Eiting

Eiting werd het voorbije seizoen door Ajax verhuurd aan Huddersfield Town. In het Championship, het tweede niveau van Engeland, kwam de linkspoot het afgelopen jaar tot 23 optredens. Daarin was hij goed voor drie doelpunten en drie assists. Door een knieblessure miste Eiting een groot deel van het seizoen, maar richting de zomerstop kon hij zijn tijdelijke werkgever weer van dienst zijn.

Huddersfield Town wilde graag langer door met Eiting, maar lijkt achter het net te vissen. Genk hoopt de middenvelder te verleiden tot een Belgisch avontuur. De club van trainer John van den Brom eindigde het afgelopen seizoen als tweede in de Pro League en komt daardoor in het nieuwe voetbaljaar uit in de voorrondes van de Champions League.

Eiting, die in zijn prille carrière al met veel blessureleed te maken heeft gehad, speelde in totaal 31 wedstrijden in de hoofdmacht van Ajax. Op 1 maart vorig jaar tegen AZ (0-2 verlies) kwam hij voor het laatst in actie voor de Amsterdamse club.

Ajax

gerelateerd