Bijzondere records bij spectaculaire zege Slowakije op Polen

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

14 juni 2021 – Het duel tussen Polen en Slowakije had niet alleen een ietwat bijzondere uitslag, (1-2) maar zat ook vol met bijzondere statistieken. Aan beide kanten sneuvelden records en kwamen er bijzondere data naar buiten voor het op voorhand ietwat saaie affiche. Saai was het overigens maandagavond geenszins. 

Bijzondere records bij spectaculaire zege Slowakije op Polen

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Allereerst betekende het eigen doelpunt van keeper Wojciech Szczesny dat er voor het eerst op een Europees kampioenschap een doelman is, met een eigen doelpunt achter zijn naam. Blij zal de doelverdediger van Polen met die discutabele eer niet zijn geweest, want in 2012 pakte hij rood tijdens het openingsduel tegen Griekenland (1-1) en in 2016 hield hij een blessure over aan zijn eerste optreden op het EK. Ditmaal was er dus een ongelukkig unicum.

Mooiere cijfers waren er voor FC Groningen-talent Tomás Suslov,, die met zijn negentien jaar bij de jongste vijftien spelers ooit zit met speeltijd op een EK. Het betekende bovendien zijn debuut in de nationale ploeg van Slowakije, wat een beloning is voor een sterk seizoen. Feyenoorder Robert Bozeník bleef negentig minuten op de bank in Rusland. 

Verder kwamen er ook cijfers naar buiten over het doelpunt van Polen. Karol Linetty maakte binnen 32 seconden in de tweede helft de gelijkmaker namens zijn land en dat was de snelste treffer na een pauze sinds 1984, toen er gescoord werd bij Roemenië – Duitsland. Destijds was het doelpunt elf seconden sneller gemaakt dan in Sint-Petersburg maandagavond. 

Verder viel tijdens de wedstrijd ook de eerste rode kaart van het toernooi. Grzegorz Krychowiak werd met twee gele kaarten van het veld gestuurd en pakte zodoende de eerste rode prent.

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd