Meer mogelijkheden voor fans in en buiten het stadion op het EK

15 juni 2021, 00:30   Bijgewerkt: 14 juni 2021, 23:54

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op maandag 14 juni.

Duur puntverlies voor oppermachtig Spanje door missers Morata

Spanje heeft maandagavond de vervelende voorbereiding niet van zich af kunnen spelen. De ploeg van Luis Enrique had te kampen met veel coronaproblemen in de afgelopen week, maar maakte desondanks een prima indruk tegen Zweden. Vooral in balbezit was het heer en meester, maar omdat de afronding nogal te wensen over liet bij onder andere Alvaro Morata, morste het wel meteen (0-0).

Statement UEFA: doorspelen voor Denen was de 'juiste beslissing'

De UEFA heeft de kritieken op het feit dat er doorgespeeld werd bij de wedstijd tussen Denemarken en Finland (0-1) van de hand gewezen. Vanuit alle hoeken was de onderliggende conclusie dat de wedstrijd na het ongeval van Christian Eriksen te snel werd hervat, maar de Europese voetbalbond denkt daar anders over. Volgens hen zijn wél de juiste beslissingen genomen. 

Hoopvol nieuws: achtste finale mogelijk in volle Arena

De huidige maatregelen komen naar verwachting eerder dan verwacht te vervallen, zo meldt de NOS. Aanvankelijk zou er op 30 juni versoepeld worden, maar het kabinet koerst af op vier dagen daarvoor. Daardoor zou de Johan Cruijff Arena al vanaf de achtste finale volledig gevuld kunnen zijn. [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/386113/geen-grote-schermen-in-juni-ondanks-vervroegen-versoepelingen/,_blank,Grote schermen in Nederland in juni gaan helaas niet door]. 

"Ik denk écht dat Björn Kuipers de nummer één is voor de finale"

Björn Kuipers (48) heeft op het EK 2020 nog altijd geen wedstrijd gefloten, maar toch kan dat weleens goed nieuws zijn voor de Nederlandse arbiter. Volgens zijn Eredivisie-collega Bas Nijhuis ligt de ervaren leidsman namelijk serieus op schema voor een rol in de finale van het toernooi.

Slowakije trakteert Lewandowksi en co op verlies

Slowakije heeft belangrijke drie punten gepakt tegen Polen. In Sint-Petersburg wisten ze met 2-1 te winnen. De Polen leken steeds de bovenliggende ploeg, maar de Slowaken waren in de omschakeling effectiever. Na een uur spelen moest Polen verder met tien man, waarna de Slowaken via Milan Skriniar de winnende wist te maken. Robert Mak voor Slowakije en Karol Linetty voor Polen namen de andere doelpunten voor hun rekening.

Belangrijke Vormer blijft actief bij Club Brugge-project

Ruud Vormer (33) heeft zijn contract bij Club Brugge maandag officieel verlengd. De middenvelder zette zijn handtekening onder een verbintenis die hem tot 2023 bij de kampioen van België houdt en daardoor lijkt een ander nog groot avontuur voor de Nederlander uit zicht voor het einde van zijn loopbaan.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen