Zweedse bond overweegt aangifte na haatberichten tegen Berg

16 juni 2021, 12:21   Bijgewerkt: 16 juni 2021, 18:12

Marcus Berg is maandagavond na de wedstrijd tussen Spanje en Zweden doelwit geworden voor vervelende berichten via social media. De spits kreeg na het gelijkspel (0-0) tegen de Spanjaarden veel over zich heen en daar is de Zweedse voetbalbond niet van gediend. Er wordt overwegen om aangifte te doen bij de politie.

Berg speelde in Sevilla een ongelukkige wedstrijd. Hij kreeg op aangeven van Alexander Isak de kans om Zweden verrassend op 0-1 te zetten, maar schoot voor een bijna leeg doel naast. Als gevolg van die misser was de ex-spits van onder meer FC Groningen en PSV kop van jut op social media. De bond laat het daar dus waarschijnlijk niet bij zitten.

Bij de Zweede zender SVT Sport heeft de bond namelijk laten weten dat de betreffende mensen een belletje van de politie kunnen verwachten. Eerder was er ook al veel te doen om Dejan Kulusevski, die vanwege een positieve coronatest de wedstrijd tegen Spanje moest missen. Dat kwam volgens de fans door een etentje met wat vrienden.

Zweden begon het EK dus met een gelijkspel tegen Spanje. De manschappen van bondscoach Janne Andersson vervolgen het toernooi vrijdagmiddag met een wedstrijd tegen Slowakije. Over een week speelt Zweden zijn laatste groepsduel tegen Polen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen