Scherpschutters overwogen Greenpeace-activist neer te schieten

16 juni 2021, 16:38

De Greenpeace-activist die tijdens de wedstrijd tussen Frankrijk en Duitsland op het veld is geland, is tot twee keer toe ontsnapt aan de dood. Zijn stuntvlucht ging bijna mis en hij scheerde rakelings langs de toeschouwers, maar eerder al werd er serieus overwogen om hem neer te schieten. Scherpschutters rondom het stadion hadden hem namelijk in het vizier.

Dat heeft Joachim Herrmann, de minister van Binnenlandse Zaken van de deelstaat Beieren, bevestigd. De activist wilde een bal op het veld gooien en vervolgens weer wegvliegen, maar de actie ging compleet mis. Hij kwam het stadion niet meer uit, scheerde langs het publiek – met niet alleen gevaar voor zijn eigen gezondheid – en kwam vervolgens neer op het veld. De actie ging heel de wereld over, waarbij de reacties sterk verdeeld waren over de actie. Twee mensen raakten zelfs gewond bij de actie.

Er werd serieus overwogen om hem neer te schieten, want hij zat in het vizier van de scherpschutters. "De schutters haalden de trekker uiteindelijk niet over toen ze het logo van Greenpeace op zijn scherm zagen", vertelde Herrmann. "Als de politie had besloten dat het om een terroristische aanslag ging, dan had hij deze actie met zijn leven moeten bekopen."

Lees ook: Greenpeace door het stof: "We bieden onze excuses aan"

De actie werd door de UEFA niet uitgezonden tijdens de wedstrijd, maar werd door journalisten wel veel in beeld gebracht. Greenpeace heeft door het mislukken van de actie al de excuses aangeboden voor het gebruiken van de activist. Hij werd aangehouden, verhoord, maar is inmiddels wel vrijgelaten. Doel van de actie was aandacht vragen voor het milieu.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen