Van der Vaart adviseert De Boer dringend niet te veel te wisselen

18 juni 2021, 11:49

Het Nederlands elftal verkeert momenteel in een absolute luxepositie. Door de overwinningen op Oekraïne en Oostenrijk, is Oranje niet alleen zeker van de knock-outfase, maar ook al van de groepswinst. Daardoor heeft Frank de Boer de mogelijkheid om maandag tegen Noord-Macedonië met een B-elftal te spelen en zo spelers rust te gunnen.

Rafael van der Vaart adviseert De Boer bij de NOS ten zeerste om vooral niet te veel wissels door te voeren. Hij spreekt daarbij uit ervaring van het toernooi dat hij in 2008 met het Nederlands elftal speelde. "Toen was ik er blij mee, maar met wat ik nu weet, zou ik het absoluut niet doen. Malen moet spelen. Ligt zag er nog niet helemaal top uit. Frenkie de Jong had een beetje last. Dat soort wissels kunnen, maar niet een heel elftal."

In 2008 is het Van der Vaart echter niet goed bevallen om met een heel ander elftal te spelen. "Marco wisselde toen echt iedereen, zelfs de keeper. Ik zou dat niet doen. Wij hadden een week echt niks gedaan. Dat was niet echt de reden dat we daarna verloren, maar het voelde anders ineens. Je wordt toch een beetje uit je ritme gehaald. Als fitte speler moet je gewoon twee keer in vier of vijf dagen tijd kunnen spelen."

Lees ook: Tevreden De Boer denkt aan het sparen van Oranje-spelers

Marco van Basten was zelf ook aanwezig als analist en liet weten het niet heel anders aan te pakken als hij nu bondscoach was geweest. "Ik zou ook kijken in hoeverre spelers beter gebaat zijn bij wat rust. Het gaat uiteindelijk om de vierde wedstrijd en niet om de derde wedstrijd. Dus ik zou toch wel zoveel mogelijk alle pijlen zetten op de vierde wedstrijd."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen