Engeland valt behoorlijk tegen op EK-dag met weinig goals

19 juni 2021, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op vrijdag 18 juni.

Engeland bijt zich stuk op Schotland in intense Battle of Britain

Een veelbelovend affiche dat het kijken meer dan waard was, dat is een treffende omschrijving van het duel tussen Engeland en Schotland. In de eerste helft hielpen beide landen een kans op de openingstreffer om zeep, waarna de tweede helft bol stond van de strijd en passie, met name van Schotse kant. Gescoord werd er niet (0-0) en daardoor komt de beslissing in Groep D op de laatste speeldag.

Tsjechië sprokkelt er weer een puntje bij tegen matig Kroatië

Tsjechië is erin geslaagd om zijn puntentotaal met een punt te verhogen. Nederland heeft Denzel Dumfries, maar Tsjechië heeft Patrik Schick. In de vorige wedstrijd was hij al twee keer trefzeker en vanavond benutte hij een strafschop. Genoeg voor de overwinning was het niet omdat Ivan Perisic nog een punt redde voor de Kroaten.

Eerste EK-doelpunt is meteen goud waard voor stug Zweden

Zweden heeft in een weinig enerverend duel Slowakije met 1-0 verslagen. Emil Forsberg maakte een kwartier voor tijd vanaf de strafschopstip het enige doelpunt van de wedstrijd. Er is een reële kans dat Oranje tegen één van deze ploegen zal spelen in de achtste finale en op basis van deze wedstrijd hoeven we daar niet over te klagen.

Amateurs kunnen snel weer wedstrijden spelen (met publiek)

Het kabinet heeft vrijdagavond een hele rits aan nieuwe versoepelingen aangekondigd. Premier Mark Rutte en minister Hugo de Jong hadden ook goed nieuws voor het amateurvoetbal. Vanaf zaterdag 26 juni mogen amateurvoetballers weer wedstrijden spelen. Publiek is dan ook welkom, al moeten toeschouwers wel anderhalve meter afstand van elkaar houden.

Bizar: huis NAC-trainer Steijn bewaakt na dreigementen

Het is weer eens flink onrustig bij NAC Breda. De Brabantse club nam deze week afscheid van technisch directeur Ton Lokhoff, die niet goed door een deur kon met trainer Maurice Steijn. De fans van NAC zijn boos om het vertrek van het clubicoon en richten hun pijlen daarom op Steijn.

PSV pakt door en is dicht bij terugkeer van Davy Pröpper

PSV lijkt na de komst van Marco van Ginkel opnieuw beet te hebben. Volgens het Eindhovens Dagblad en Voetbal International zijn de Eindhovenaren dicht bij de terugkeer van Davy Pröpper. De overgang van de 29-jarige middenvelder wordt mogelijk dit weekend al grotendeels afgerond.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen