Ajax
4 – 0
Excelsior Maassluis

Dumfries kritisch na topstart: "Genoeg verbeterpunten"

19 juni 2021 – Denzel Dumfries is tot dusverre de grote ster van het Nederlands elftal. De 25-jarige rechtsback zorgde tegen Oekraïne voor de winnende 2-1 en schoot tegen Oostenrijk de bevrijdende 2-0 op het bord. De aanvoerder van PSV wordt vanuit alle hoeken van Europa bejubeld, maar trapt zelf op de rem.

Dumfries kritisch na topstart: "Genoeg verbeterpunten"

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Dumfries is al twee duels op rij benoemd tot speler van de wedstrijd aan de kant van Oranje. Het maakt de verdediger trots. "Maar er zijn nog genoeg verbeterpunten, hoor", aldus Dumfries op de persconferentie. "Ik kan beter positie kiezen, vooral als we de bal hebben, en ik moet meer voorzetten geven, waarvan het rendement ook omhoog mag."

Toch weet hij zelf ook dat hij een droomstart beleeft "Maar ik ben zeker goed begonnen. Het team ook en dat is het belangrijkste. Ik ben blij dat ik mijn steentje daaraan bijdraag. Ik vind dat we het goed doen. We zitten er lekker in en moeten deze lijn zien vast te houden." Het Nederlands elftal sluit komende maandag de groepsfase af met een ontmoeting met het al uitgeschakelde Noord-Macedonië.

Het is de vraag met welke basisformatie bondscoach Frank de Boer gaat aantreden. Mogelijk geeft hij enkele basisspelers rust. Dumfries zou het liefst gewoon in de basis staan. "Of ik nog energie heb? Het toernooi is net begonnen. Ik heb nog energie genoeg. Natuurlijk. Waar ik het allemaal vandaan haal? Nou, gewoon uit mezelf. Ik heb altijd alles gegeven, het is een eer om voor Nederland te spelen dit toernooi."

Oranje

gerelateerd