Marktwaarde Gosens in de lift: nieuwe recordtransfer Atalanta?

20 juni 2021 – Robin Gosens lijkt zich deze zomer op te kunnen maken voor een droomtransfer. De Duitse linksback was tijdens de ruime zege op Portugal (1-4) de grote uitblinker, met een treffer en twee assists. De voormalig Eredivisionist is al  jarenlang de grote ster van Atalanta en moet de kassa in Bergamo flink laten rinkelen.

Marktwaarde Gosens in de lift: nieuwe recordtransfer Atalanta?

De huidige waarde van de voormalig verdediger van FC Dordrecht, Vitesse en Heracles bedraagt rond de 35 miljoen, terwijl diverse clubs wel oren hebben naar zijn komst. Zo is naast enkele Engelse en Duitse clubs ook FC Barcelona in de markt voor Gosens, weet Sport1. Gosens heeft zelf een voorkeur voor een stap naar de Bundesliga. Borussia Dortmund heeft hem op de lijst staan, maar concreet is de interesse nog niet.

Atalanta mag inmiddels dromen van een droomdeal. De Nederlandse Duitser werd in de zomer van 2017 voor iets meer dan een miljoen euro losgeweekt bij Heracles en kan deze zomer voor een veelvoud vertrekken. Mogelijk levert Atalanta een recordbedrag op. Dat staat nu nog op naam van toptalent Dejan Kulusevski, die voor 35 miljoen euro naar Juventus vertrok.

Gosens werd afgelopen seizoen de meest trefzekere speler van de Serie A. De Duitser was in de Italiaanse competitie elf keer trefzeker en leverde bovendien zes assists.

Oranje

gerelateerd