Stekelenburg na perfecte start: "Nu begint het pas"

21 juni 2021 – Maarten Stekelenburg is tevreden over het verloop van de groepsfase van het Europees kampioenschap. De 38-jarige sluitpost won met zijn ploeg alle drie de pouleduels en sloot de eerste fase van het eindtoernooi daarmee perfect af. 

Stekelenburg na perfecte start: "Nu begint het pas"

"Ons doel was om groepswinnaar te worden. Het is natuurlijk fantastisch om negen punten uit drie duels te pakken, maar eigenlijk begint het toernooi nu pas", aldus Stekelenburg. "Ik heb eerdere toernooien meegemaakt, ik weet hoe het werkt. Als je wint, worden we kampioen. Als dat zo makkelijk was, waren we dat wel vaker geworden. Nu kun je geen offday meer hebben."

Stekelenburg vond dat het niveau het laatste kwartier afnam. "Het laatste kwartier was het een soort tenniswedstrijd. Dat moet er wel uit. De stand liet het natuurlijk toe. Ik ben altijd bezig met het houden van de 'nul'. Dat wordt dan wat lastiger. Ook in de eerste helft was er een fase dat we Noord-Macedonië te veel ruimte gaven en zij er doorheen konden voetballen."

Stekelenburg heeft geen voorkeur voor een volgende tegenstander. "Het maakt op zich niet zo heel veel uit. We hebben een doel. Je hoopt zo lang mogelijk de grote landen te ontlopen, maar daar heb je op dit moment geen invloed meer op."

Eredivisie

gerelateerd