60.000 fans bij halve finales en finale EK op Wembley

22 juni 2021, 17:39

Nu de stadions meer en meer gevuld beginnen te raken, volgde ook uit Engeland goed nieuws. Tijdens de halve finales en de finale van het EK, die allemaal op Wembley zullen worden gespeeld, zijn liefst 60.000 toeschouwers welkom. Dat zijn de Engelse regering en de UEFA dinsdag overeengekomen.

Het nieuws werd dinsdagmiddag bevestigd door onder meer de UEFA zelf. Het gaat om 75% van de totale capaciteit van het stadion en daarmee het hoogste aantal toeschouwers in liefst vijftien maanden in het Verenigd Koninkrijk. Eerder was nog de vraag of überhaupt in Londen kon worden gespeeld; vanwege de coronasituatie in Engeland gingen geruchten dat de finale mogelijk naar Boedapest werd verplaatst, al werden deze door de UEFA zelf ontkracht. Inmiddels is er dus volledig duidelijkheid.

UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin noemde het besluit 'geweldig nieuws'. "Dit toernooi is een baken van hoop geweest om mensen te verzekeren dat we terug zullen keren naar een normalere manier van leven. Dit is een vervolgstap op die weg. Ik ben de premier en de overheid dankbaar voor hun harde werk om met ons tot een overeenkomst te komen en de ontknoping van het toernooi een groot succes te laten worden op Wembley."

De halve finale-wedstrijden, beiden eveneens op Wembley, vinden plaats op 6 en 7 juli. De finale wordt op 11 juli afgewerkt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen