Tsjechië hoopt op achtste finale tegen Nederlands elftal

23 juni 2021 – Tsjechië sloot dinsdagavond de groepsfase van het EK af met een 0-1 nederlaag tegen Engeland. De Tsjechen hadden zich al geplaatst voor achtste finales, maar kennen nu ook de drie potentiële tegenstanders in de eerste ronde van de knock-outfase. In Tsjechië hoopt men vurig op een ontmoeting met Oranje.

Tsjechië hoopt op achtste finale tegen Nederlands elftal

Het is voor Tsjechië nog even afwachten wie de tegenstander in de achtste finale wordt. Als woensdagavond de laatste wedstrijden zijn gespeeld, wordt duidelijk of de ploeg van bondscoach Jaroslav Silhavy het opneemt tegen het Nederlands elftal, België of de winnaar van Poule E. Dat de Tsjechen hopen op een wedstrijd tegen Oranje heeft niet te maken met de kwaliteiten het Nederlands elftal, maar met de speellocatie: Boedapest.

"Er kan in de knock-outfase van alles gebeuren en ik denk dat wi in staat zijn om voor een verrassing in het toernooi te zorgen", aldus Silhavy na de wedstrijd tegen Engeland. "Ik denk de tegenstanders die wij kunnen treffen op hetzelfde niveau zitten. Het wordt een wedstrijd tegen een zeer sterke tegenstander, maar er kan van alles gebeuren. Ik zou graag in Boedapest spelen zodat onze supporters ons kunnen steunen."

Tsjechië is de groepsfase van het EK op de derde plaats geëindigd. De Tsjechen begonnen het toernooi met een knappe 0-2 overwinning tegen Schotland en speelden vervolgens met 1-1 gelijk tegen Kroatië. Op basis van het doelsaldo werd de ploeg van Silhavy dinsdagavond ingehaald door Kroatië, dat met 3-1 won van Schotland.

Lees ookTsjechië mogelijke opponent Oranje; nog vier scenario's

Oranje

gerelateerd