Wijndal over schoolvriend Malen: "Altijd in mijn broekzak"

24 juni 2021 – Owen Wijndal en Donyell Malen maken samen deel uit van de selectie van het Nederlands elftal, maar kennen elkaar al veel langer. De twee voetbalden vroeger al vaak met elkaar en zaten zelfs bij elkaar op school. Voor de camera van de NOS vertelden zij over hun vriendschap.

Wijndal over schoolvriend Malen: "Altijd in mijn broekzak"

"Ik voetbal al bijna tien jaar met hem, tegen of met elkaar. Dat zorgt voor een soort van vriendschap", begon Malen, waarop Wijndal direct inhaakte: "Soort van?" De PSV-aanvaller schoot in de lach en vervolgde: "We zaten bij elkaar in de klas. Volgens mij wilde hij altijd heel graag mijn vriend zijn."

Wijndal vertelde hoe de twee elkaar ook in de klas tegenkwamen. "We zaten toevallig bij elkaar op school en ik kende hem al van het voetbal. We speelden tegen elkaar en ik had hem altijd in mijn broekzak, dus toen we bij elkaar op school kwamen was dat eigenlijk wel lekker", lachte de AZ-verdediger.

"Op een gegeven moment ging hij naar Arsenal, toen heb ik hem een tijdje niet gezien. Eigenlijk hebben we altijd contact gehad en zijn we altijd goed geweest met elkaar", vervolgde Wijndal. "Hij appte niet heel vaak", voegde Malen lachend toe. "Maar als ik bij het Nederlands elftal kwam, was het altijd gewoon als vanouds. Ik denk dat dat daarna nooit meer weg is gegaan."

Oranje

gerelateerd