'City gaat twee records breken voor Grealish én Kane'

25 juni 2021 – Manchester City hoopt zich binnenkort tweemaal te versterken op de transfermarkt. De Engelse topclub zet vol in op de komst van Jack Grealish en Harry Kane. Voor beide aanvallers zijn de Cityzens van plan het eigen clubrecord te breken. De recordtransfer staat nu namelijk nog op naam van Kevin De Bruyne, die voor bijna tachtig miljoen euro werd weggekocht bij VfL Wolfsburg.

'City gaat twee records breken voor Grealish én Kane'

Voor Grealish is City volgens diverse Engelse media, waaronder de Daily Mail, van plan een bedrag van rond de 115 miljoen euro te betalen. Daarmee troeft hij sowieso De Bruyne af, maar de aanvaller van Aston Villa wordt tevens de duurste transfer ooit in de Premier League. Al vijf jaar staat de recordtransfer op naam van Paul Pogba, de middenvelder van Juventus die voor 105 miljoen euro werd opgepikt door Manchester United.

Ook Harry Kane moet binnenkort naar het Etihad Stadium komen. De aanvaller van Tottenham Hotspur heeft zijn vertrekwens uitgesproken omdat hij op prijzenjact wil, iets wat hem al jarenlang niet lukt bij de Spurs. Ook voor Kane moet een flink bedrag worden betaald. Gesproken werd over 100 miljoen pond (115 miljoen euro), maar Tottenham Hotspur hoopt nog altijd op een bedrag van rond de 175 miljoen.

 Kane kroonde zich afgelopen seizoen tot topscorer van de Premier League. Ook Grealish blonk regelmatig uit. De captain van Aston Villa was zesmaal trefzeker en gaf bovendien twaalf assists.

Premier League

gerelateerd