'Koeman ziet opnieuw twee overbodige spelers naar Ligue 1 gaan'

28 juni 2021 – Olympique Marseille gaat Ronald Koeman zeer vermoedelijk verlossen van Samuel Umtiti. De Franse verdediger is volstrekt overbodig geworden bij FC Barcelona en financieel vooral een blok aan het been van de Catalaanse grootmacht. Olympique Marseille heeft echter interesse getoond en zou hem op huurbasis willen overnemen. Eerder deze week werd Jean-Clair Todibo ook al gestald in de Franse competitie. 

'Koeman ziet opnieuw twee overbodige spelers naar Ligue 1 gaan'

Dat schrijft El Mundo Deportivo althans. De aanstaande deal heeft deels te maken met de goede relatie die Barcelona's technisch directeur Mateu Alemany onderhoudt met Pablo Longoria, de sportief directeur van de Franse Ligue 1-club. Eerder was er namelijk contact over Konrad de la Fuente, het Amerikaanse talent dat ook de overstap gaat maken.

Alemany bood daarop Umtiti aan bij zijn collega om te profiteren van de goede handelsrelatie. De Fransman speelde zich tussen 2012 en 2016 in de kijker bij het Franse Lyon en verdiende de overgang naar Camp Nou. Daar kon hij echter nooit echt overtuigen en na het ongelukkige afgelopen seizoen én de renovatie van deze zomer, is er definitief geen toekomst meer voor hem. De club wilde bovendien graag af van zijn hoge salaris. 

Lees ook: Koeman kan overbodige speler van 'zwarte lijst' schrappen

Door de goede relatie met Marseille hoopt FC Barcelona dus Umtiti te slijten, terwijl De La Fuente een grote wens was van de Franse club. Gezien de grote concurrentie voorin zat een doorbraak voor hem er ook niet echt in in de komende jaren. Naast deze twee spelers is de club naar verluidt ook geïnteresseerd in Pau López and Cengiz Ünder.

LaLiga

gerelateerd