ADO dieper in moeras: niemand wil club op dit moment kopen

8 juli 2021, 15:03

Problemen stapelen zich op voor ADO Den Haag. Op dit moment is er geen partij die de club wil kopen. Het Haags Collectief (HHC) en de Vanad Group hebben zich beide teruggetrokken. Voor ADO is dat een doemscenario, aangezien de financiële problemen toenemen en een faillissement boven de club hangt.

ADO meldde een week geleden nog dat het Haags Collectief, bestaande uit clubicoon Martin Jol en vastgoedondernemers Jeroen Lentze en Ed Maas, op pole position lag voor de overname. Zij kregen de voorkeur boven de Vanad Group van Ad Nederlof. Een paar dagen later zijn Jol en de beide ondernemers definitief afgehaakt, meldt Omroep West. Volgens het regionale medium was er binnen het consortium onvrede over de wijze waarop met hun voorwaarden werd omgegaan.

De Vanad Group staat echter niet klaar om door te schuiven naar pole position. Ook die kandidaat is afgehaakt. Nederlof zou te gortige eisen hebben gesteld over de stadionhuur. Hij wil naar verluidt in het eerste jaar geen huur betalen en vervolgens slechts twintig procent van de huidige huursom.

Dat maakt dat de situatie van ADO nog weer penibeler is geworden. Formeel is er op dit moment niemand die de club wil overnemen van de Chinese grootaandeelhouder United Vansen. Voetbal International merkt daarbij op de er in de afgelopen periode vaker partijen afhaakten, maar daarna toch weer aanschoven. 'Eén van hen was Nederlof. De club zelf wil niet op de gang van zaken reageren maar lijkt te hopen op een dergelijk scenario', aldus VI. 'Er wordt inmiddels ook alweer gefluisterd dat de optie om opnieuw met een buitenlandse partij te spreken, ook weer op tafel komt.'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen