Galatasaray annuleert oefenduel na 'schending mensenrechten'

13 juli 2021, 08:50

De voorbereiding van Galatasaray op de wedstrijd tegen PSV in de tweede voorronde van de Champions League is danig verstoord. De Turken vlogen maandag naar Athene voor een oefenwedstrijd tegen Olympiakos, maar keerden na onenigheid met de Griekse autoriteiten onverrichter zaken huiswaarts.

Wat is er precies gebeurd? Voor de selectie van Galatasaray op het vliegtuig naar Athene stapte, testten alle spelers negatief op het coronavirus. Bij aankomst in de Griekse hoofdstad, eiste het douanepersoneel dat de selectie opnieuw werd getest. Galatasaray schrijft op de clubsite dat Fatih Terim en enkele spelers zich constructief opstelden, maar zij op een 'uiterst ongepaste, zelfs arrogante manier' werden behandeld.

De selectie moest uren wachten, mocht geen gebruikmaken van de lounge en kreeg naar verluidt zelfs geen water. Na overleg met het thuisfront stapten de spelers weer op het vliegtuig om terug te keren naar Turkije. Door de vriendschappelijke wedstrijd tegen Olympiakos, die deze dinsdag gespeeld zou worden, werd een streep gezet. 'We verwachten excuses van de Griekse autoriteiten voor deze schending van mensenrechten', schrijft Galatasaray op de clubsite.

Zo verloopt voor de ploeg van trainer Fatih Terim de voorbereiding op het duel met PSV niet zoals gehoopt. Galatasaray komt volgende week dinsdag in de tweede voorronde van de Champions League op bezoek in het Philips Stadion. Een week later wordt in Turkije de return gespeeld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen