Van Gaal nog niet rond: "Meer tijd nodig dan gedacht"

16 juli 2021, 21:46

Het duurt nog even voor Louis van Gaal de knoop doorhakt over het bondscoachschap bij Oranje. Het Algemeen Dagblad schreef eerder nog dat zijn beslissing niet lang meer op zich zou laten wachten, maar Valentijn Driessen sprak dat later op de dag tegen. "Het heeft allemaal meer tijd nodig dan ze verondersteld hadden."

De bedoeling was inderdaad dat Van Gaal aan het einde van deze week gepresenteerd zou worden, weet Driessen. Het eisenpakket van de topkandidaat bleek echter een probleem. "Daar moeten ook bepaalde poppetjes bij worden gehaald. Dat schijnt allemaal niet zo makkelijk te zijn", vertelde hij in de podcast Kick-Off van De Telegraaf. "Ik hoorde dat hij vrijdag gepresenteerd moest worden, maar het is nu vrijdag en het is nog niet zo ver. We zullen toch moeten afwachten."

Driessen verwacht desondanks wel dat het goed gaat komen. "Ik denk niet dat ze snel zullen afhaken en ik denk dat Van Gaal op sommige punten ook wel wat water bij de wijn zal doen", stelde hij. "Bijvoorbeeld als het gaat om een staflid die hij niet kan ophalen." Wat zijn assistenten betreft, worden verschillende namen genoemd. "Je hoort veel bekenden van hem, die in 2014 in Brazilië goed gefunctioneerd hebben. Hij heeft weinig tijd (richting het WK, red.), dus ik kan me voorstellen dat je daarnaar kijkt."

In het bijzonder werd Danny Blind genoemd, als is het een probleem dat hij op dit moment ook deel uitmaakt van de Raad van Commissarissen van Ajax. "Stel dat hij dan tegen Van Gaal zegt: 'bij Ajax in de B lopen een paar heel goede jongens, die moeten bij het Nederlands elftal'. Die worden dan gelijk meer waard. Dat is in het belang van Ajax, maar niet van het Nederlands elftal", legde Driessen uit. "Niet dat het per se zo zal gaan, maar je moet vermijden dat die indruk wordt gewekt."

Overigens is het formeren van een staf niet het enige pijnpunt. "Er spelen ook wat zaken rond de belasting", weet Driessen. "Louis woont in Portugal, dus als je daarna weer in Nederland wordt ingeschreven, kom je in een heel ander belastingsysteem terecht. Dan kan het zijn dat je daar veel op moet inleveren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen