Frits Barend deelt geweldige anekdote over Van Gaal en zijn vrouw

22 maart 2023, 22:13   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ronald Koeman is terug bij het Nederlands elftal en dat zullen veel journalisten als prettig ervaren. De persmomenten van Koeman zijn tot op heden een stuk gemoedelijker dan die van zijn voorganger Louis van Gaal. De voormalig bondscoach lag met veel journalisten in de clinch. Ook met Frits Barend. De Amsterdammer vertelde aan tafel bij het programma HLF8 een mooie anekdote over de oud-trainer van onder meer Ajax, AZ en FC Barcelona.

"Met Koeman heb ik meer leuke dingen meegemaakt, met Van Gaal had ik een haat-liefdeverhouding", zei Barend. De journalist nam de kijkers vervolgens mee naar een feestelijk diner van Koeman. "Koeman werd 40 of 50, ik weet het niet meer. Hij gaf een diner voor een man of veertig en mijn vrouw Marijke en ik waren ook uitgenodigd. Van Gaal ging wat verderop zitten, dus ik zei tegen Marijke: laten wij nou hier gaan zitten, die man heeft toch een hekel aan mij. Wij gingen dus zitten. Dertig seconden later wordt er op Marijke haar schouder geklopt. Bent u mevrouw Barend? Ik ben Louis van Gaal, mag ik naast u komen zitten bij het diner?"

De studio barst op dat moment al in lachen uit, maar het mooiste deel van Barends anekdote moet dan nog komen. "Marijke vond het prima dat Van Gaal naast haar ging zitten. De eerste vraag die hij vervolgens aan haar stelde was: hoe houdt u het vol met die man? En toen zei Marijke: heb je dat wel eens aan je eigen vrouw gevraagd? Ze hebben toen een enige avond gehad. Ik had toen nog mijn dagelijkse programma, dus ik moest op een gegeven moment weg. Ik had een taxi geregeld voor Marijke en mijzelf, dus Marijke ging ook op tijd weg. Maar toen vroeg Van Gaal aan mijn vrouw: waar gaat u naar toe? Toen zei hij dat hij Marijke naar huis zou brengen en dat had hij ook gedaan", aldus een glimlachende Barend.

Barends werd tijdens het programma ook nog gevraagd naar wat in zijn ogen het grootste verschil is tussen Koeman en zijn voorganger. "Koeman staat heel anders in het leven dan Van Gaal. Van Gaal denkt echt dat de pers zijn vijand is. Hij gaat voortdurend de strijd aan, terwijl Koeman meer is van: vraag wat je vragen wil, wat kan mij het schelen. Koeman was natuurlijk ook de voetballer, Van Gaal de schoolmeester. Een voortreffelijke trainer, maar hij heeft het qua voetbal natuurlijk nooit gehaald bij Koeman."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen