Suriname sluit eerste Gold Cup af met nipte overwinning

21 juli 2021 – De nationale ploeg van Suriname heeft afgelopen vannacht zijn eerste overwinning ooit op de Gold Cup geboekt. Het team van bondscoach Dean Gorré was al uitgeschakeld, maar won de laatste groepswedstrijd wel met 2-1 van Guadeloupe. Suriname was echter al uitgeschakeld en gaat naar huis.

Suriname sluit eerste Gold Cup af met nipte overwinning

Na nederlagen tegen Jamaica (0-2) en Costa Rica (1-2) was het bereiken van de kwartfinales al geen mogelijkheid meer voor Suriname. Desondanks begonnen de manschappen van Gorré uitstekend aan de laatste wedstrijd. Gleofilo Vlijter maakte al na veertien minuten spelen de 1-0. Aan de overkant raakte Kelly Irep niet veel later de lat namens Guadeloupe.

De gelijkmaker viel vervolgens alsnog en kwam van de voet van Matthias Phaeton. De goede bedoelingen van Guadeloupe konden daarna de prullenbak in na een directe rode kaart voor Irep. Daar profiteerde Suriname diep in de tweede helft van. Nigel Hasselbaink maakte de 2-1 en nadat ook Quentin Nathanaël Annette rood had gekregen, kwamen de drie punten niet meer in gevaar.

Helaas is de overwinning dus niet genoeg voor een plekje in de kwartfinales van de Gold Cup. Qatar, El Salvador, Mexico, Honduras, Costa Rica, Canada, de Verenigde Staten en Jamaica zijn nog wel in de race voor de eindzege. De finale van de Gold Cup, die dit keer wordt afgewerkt in de VS, wordt dit jaar gespeeld in de nacht van maandag 2 op dinsdag 3 augustus.

Kwartfinales:
Qatar - El Salvador (zondag, 01:30u)
Mexico - Honduras (zondag, 04:00u)
Costa Rica - Canada (maandag, 01:00u)
Verenigde Staten - Jamaica (maandag, 03:30u)

Eredivisie

gerelateerd