Timber trots op 'international' Timber: "Delen nog altijd een kamer"

21 juli 2021 – Quinten Timber maakte deze zomer de overstap van Ajax naar FC Utrecht. Het is voor het eerst dat hij en zijn tweelingbroer Jurriën niet meer bij dezelfde club spelen. Ze begonnen in de jeugdopleiding van Feyenoord en maakten daarna gezamenlijk de overstap naar Amsterdam.

Timber trots op 'international' Timber: "Delen nog altijd een kamer"

Op zondag 3 oktober staan ze voor het eerst tegenover elkaar in plaats van naast elkaar op het veld. "Jurriën doet het fantastisch. Daar geniet ik echt van. Hij heeft gewoon al een EK gespeeld. Hij is twintig jaar oud. Als groot supporter zat ik voor hem op de tribune. De drie wedstrijden in De Arena dan. Die in Boedapest heb ik gelukkig overgeslagen", doelt Quinten bij Voetbal International op de pijnlijke uitschakeling tegen Tsjechië.

"Veel mensen vragen me of het nu anders wordt tussen ons. Na al die jaren samen, opeens los van elkaar. Natuurlijk is het anders. Ik heb heel lang met mijn broer samengespeeld, eigenlijk altijd. Mijn eerste herinneringen aan voetbal beginnen bij hem. Maar we kiezen nu onze eigen weg. Er verandert veel, maar tegelijkertijd ook niet. We wonen allebei nog thuis bij onze moeder, hier in Utrecht. Sterker nog, we delen nog altijd een kamer. Ik zie hem dus elke dag, we spreken elkaar dagelijks."

Nu wachten duels tegen elkaar, ooit hoopt Quinten dat ze weer wedstrijden met elkaar spelen. "Of ik jaloers op hem ben? Nee, ik ben trots. We kiezen allebei een andere route. Hopelijk spelen we op een dag weer samen", aldus de middenvelder, die voor zijn kans gaat bij FC Utrecht en de Johan Cruijff ArenA dus achter zich heeft gelaten. "Ik had ook kunnen verlengen bij Ajax."

Ajax

gerelateerd