Overmars over 'dramatisch dossier' Onana: "Een aparte jongen"

28 juli 2021 – Marc Overmars heeft uitgebreid gereageerd op de transfersoap rondom Andre Onana. De directeur voetbalzaken van Ajax vindt het een 'dramatisch dossier', maar verwacht dat het deze zomer wel tot een overgang komt. Al zal de doelman zelf ook water bij de wijn moeten doen, stelt hij. "We hebben al een week geen contact gehad met Lyon. Er heeft zich eerder nog een andere club gemeld, maar die hebben ondertussen al een andere keeper gehaald. Arsenal werd ook genoemd, maar vanuit hen heb ik niets vernomen."

Overmars over 'dramatisch dossier' Onana: "Een aparte jongen"

Dat vertelt Ovemars tegenover Voetbal International. "Al met al is het een dramatisch dossier. Af en toe hebben we contact. We weten dat Andre in Spanje zit. Je gaat ook door", stelt de technisch eindverantwoordelijke van de Amsterdammers. "Natuurlijk is het ook voor hem heel belangrijk om deze zomer een transfer te maken. Ik vind dat je als topsporter eigenlijk niet nog eens acht maanden kan wachten tot je weer gaat spelen. Ik snap dat hij nog een keer weg wil."

Door zijn dopingschorsing is dat echter wel een moeilijk verhaal geworden. "Voor sommige clubs is het ook een mogelijkheid om deze keeper vast te kunnen leggen. Want als hij langer onder contract staat en niet geschorst is, is hij dertig miljoen waard. Als ik het was, had ik juist snel gehandeld. Je kan zes maanden wachten, dan kan-ie transfervrij tekenen. Als een club dan vertrouwen in je stelt en je daarvoor al vastlegt, moet je misschien zelf als speler ook zeggen: "Ik ga niet naar Afrika Cup." Dan zou ik me verplicht voelen niet naar Afrika Cup te gaan."

Dat zou volgens Overmars de water bij de wijn moeten zijn die de keeper zelf goed kan doen. Ajax wil namelijk niet de dupe worden van de schorsing en houding van Onana en met een heel laag bedrag blijven zitten. "We hebben hem gesteund in de dopingzaak en ook gezegd we betalen hem gewoon door. Hij zegt dan 'nee' op ons voorstel tot verlenging. Dat recht heeft hij, om te zeggen: ik verleng niet." Het kwam uiteindelijk niet rond op de extra eisen van de doelman. "We zetten nooit iemand het mes op de keel. Een speler tekent en als hij jaren later uit zijn contract loopt, heeft hij het recht om te gaan. Maar in dit geval... Maar dan moet je ook de cultuur leren kennen. Andre is ook wel een aparte jongen."

Lees ook: Overmars duidelijk: "Vertrek Antony en Álvarez onbespreekbaar"

Verder gaf Overmars te kennen dat hij flink heeft gebaald van het missen van Kamaldeen Sulemana, maar de deal klapte omdat de buitenspeler de concurrentie in Amsterdam te zwaar vond. Ook liet hij weten dat middenvelder Jurgen Ekkelenkamp mag vertrekken in deze transferzomer en dat de voorkeur van hem in het buitenland ligt.

Ajax

gerelateerd