'FC Twente moet vrezen vertrek Menig en haalt ook een aanvaller'

28 juli 2021 – FC Twente moet alsnog vrezen voor een vertrek van Queensy Menig (25). De buitenspeler stond eerder in de belangstelling van FC Utrecht, maar mocht toen niet vertrekken van de Tukkers. Inmiddels heeft echter de Servische topclub Partizan Belgrado zich gemeld voor de diensten van de buitenspeler. Zij hebben vermoedelijk meer financiële mogelijkheden om het alsnog tot een transfer te laten komen. 

'FC Twente moet vrezen vertrek Menig en haalt ook een aanvaller'

Dat bevestigt technisch directeur Jan Streuer tegenover TC/Tubantia. Omdat de buitenspeler nog een contract voor één seizoen heeft, kan het interessant zijn om hem toch te verkopen in deze zomer. "Maar dat betekent niet dat hij al weg is. Het zit nog in het beginstadium. Het moet interessant zijn voor Twente, anders gaat het niet door", verzekert Streuer over een mogelijk vertrek van Menig.

Financieel is het een fijne mogelijkheid, maar sportief zal trainer Ron Jans vrezen voor een vertrek van zijn aanvaller. Virgil Misidjan en Jody Lukoki zijn namelijk al geblesseerd, terwijl Vaclav Cerny nog terugkeert van een zware kniekwetsuur. Bovendien zoeken de Tukkers ook nog een extra buitenspeler voor de flanken, waardoor er dus zeer wisselende belangen zijn voor Streuer.

Lees ook: FC Twente wil verder met proefspeler: "Proberen eruit te komen"

Volgens het regionale medium is de komst van Denilho Cleonise wel vrijwel zeker. Het enige waarover nog gesproken wordt, is de contractduur van de verbintenis van de transfervrije aanvaller. Ook gaat FC Twente mogelijk nog op zoek naar een rechtsback, terwijl een nummer tien ook gezocht wordt. "We gaan niets overhaasts doen. Ilic en Bosch kunnen daar ook spelen. De nieuwe speler moet beter zijn dan wat we al in huis hebben, anders heeft het geen zin", aldus Streuer, over een mogelijke nieuwe aanvallende middenvelder.

Eredivisie

gerelateerd