Internazionale onderzoekt of Eriksen ook zónder ICD kan spelen

30 juli 2021 – Internazionale gaat bij Christian Eriksen een gezondheidsonderzoek doen om te kijken of de aanvallende middenvelder mogelijk ook zonder defibrillator (ICD) kan spelen. In Italië is het spelen met een ICD namelijk verboden, waardoor hij sowieso niet mét kastje mag spelen. Als de uitkomst negatief is, dan lijkt de kans klein dat ij zijn tot 2024 lopende contract uitdient. 

Internazionale onderzoekt of Eriksen ook zónder ICD kan spelen

Dat schrijft Sky Sports althans. Bij Eriksen werd na zijn noodlottige ongeval een ICD geplaatst om in te grijpen als er weer een hartstilstand zou plaatsenvinden, iets dat bijvoorbeeld eerder ook gebeurde bij Ajacied Daley Blind. In diverse landen mag je met zo'n kastje wel voetballen, waaronder in Nederland, maar in de Serie A mag dat opvallend genoeg niet.

Dus gaat de club onderzoeken of Eriksen ook zonder ICD kan spelen, waarbij uiteraard de gezondheid van de Deen wel voorop staat. Francesco Braconaro, lid van de wetenschappelijk commissie van de Italiaanse voetbalbond, liet eerder al doorschemeren dat het mogelijk moet zijn zonder kastje – mits hij lichamelijk helemaal fit is. Als dat niet het geval is, krijgt hij geen vergunning om speelminuten in Italië te maken. 

Lees ook: 'Eriksen keert volgende week terug bij Inter na hartaanval'

Aan de hand van de uitslagen van die test zal worden besloten waar de toekomst van de middenvelder ligt. Eriksen zorgde voor een grote shock in de voetbalwereld nadat hij op het EK kort voor rust tegen Finland naar het gras ging. Ploeggenoot Simon Kjaer legde hem in een stabiele zijligging en verwijderde de tong uit zijn keel, waarmee hij erger voorkwam. Adequaat optreden van de aanwezige medici voorkwamen verdere (hersen)schade. Daardoor lijkt Eriksen zijn voetbalschoenen spoedig weer aan te kunnen trekken, al is het dus de vraag waar en of dat op het hoogste niveau zal zijn. 

Serie A

gerelateerd