'Esbjerg wil Hyballa redden met komst Van der Vaart'

30 juli 2021 – Esbjerg zet vol in op de komst van Rafael van der Vaart als nieuwe assistent-trainer. De voormalig topmiddenvelder, die zijn loopbaan bij de club afsloot en woonachtig is in Denemarken, moet ervoor zorgen dat de rust rond de club wederkeert. Het is de laatste weken hectisch vanwege diverse discutabele uitspraken van hoofdtrainer Peter Hyballa.

'Esbjerg wil Hyballa redden met komst Van der Vaart'

De Nederlands sprekende Duitser ligt onder vuur in Denemarken na controversiële uitspraken en acties. Zo pakte hij een iets te zware speler bij de borst en beet hij hem toe dat hij 'grotere borsten had dan zijn vrouw'. Het leidde tot een open brief van de spelersselectie in de Deense media, maar tot een ontslag van Hyballa heeft de actie nog niet geleid.

Volgens het Deense Bold zijn Van der Vaart en de club in gesprek over een mogelijke hernieuwde samenwerking. Toch wordt er vanuit de club op de rem getrapt. "Ik kan en wil nog helemaal niks zeggen over zijn mogelijke rol in de club. We gaan samen uiteten, dan praten we en zien we wel wat er gaat gebeuren", aldus investeerder Paul Conway.

Van der Vaart, inmiddels 38 jaar, sloot zijn voetballoopbaan in 2018 af bij Esbjerg. Die keuze maakte hij om vaker samen te kunnen zijn met vriendin Estavana Polman. Van der Vaart is verder actief als analyticus van de NOS. De middenvelder beleefde een glansrijke loopbaan als speler van onder meer Ajax, HSV, Real Madrid en Tottenham Hotspur.

Eredivisie

gerelateerd