Carragher roept om voorzichtigheid met Van Dijk

1 augustus 2021 – Virgil van Dijk maakte deze week zijn rentree binnen de lijnen bij Liverpool, negen maanden nadat een kruisbandblessure hem rechtstreeks naar de lappenmand stuurde. Tegen Hertha BSC (4-3 overwinning) kwam hij twintig minuten voor tijd in het veld. Dat supporters meteen van hem verwachten dat hij de defensieve problemen oplost, is volgens Jamie Carragher te veel gevraagd.

Carragher roept om voorzichtigheid met Van Dijk

In gesprek met Sky Sports predikt de Liverpool-icoon vooral rust. "Ik denk dat we vooral erg voorzichtig moeten zijn en ik verwacht dat Jürgen Klopp dat ook zal zijn. We moeten niet zomaar verwachten dat hij meteen terugkeert en Liverpool even kampioen maakt. Hij heeft een enorm zware blessure achter de rug en hij moet oppassen dat hij geen terugslag krijgt."

In oktober vorig jaar sloeg het noodlot voor Van Dijk toe. De beste verdediger ter wereld raakte zwaargeblesseerd aan zijn knie na een grove charge van Everton-keeper Jordan Pickford. Van Dijk bleek zijn kruisband te hebben gescheurd, waardoor het seizoen in een klap voorbij was. Zonder de verdediger stortte Liverpool volledig in. De landskampioen van 2020 viel terug naar de vierde plaats.

Van Dijk moest daardoor ook zijn eerste eindtoernooi met het Nederlands elftal laten schieten. De aanvoerder van Oranje zag vanuit huis dat zijn land sneuvelde in de achtste finale van het EK. Tsjechië was daarin met 0-2 te sterk. Het is onduidelijk wanneer Van Dijk weer een hele wedstrijd kan spelen.

Eredivisie

gerelateerd