Oranjezomer haalt met Hélène Hendriks kijkcijferrecord

2 augustus 2021 – Sinds afgelopen zaterdag neemt Hélène Hendriks (40) de rol van Wilfred Genee tijdelijk over als talkhost van de Oranjezomer en doet dat vooralsnog met verve. Met de vrouwelijke presentatrice werden de toch al stijgende kijkcijfers namelijk knap doorgezet naar 891.000 kijkers op de zondagavond en dat is een record voor het programma.

Oranjezomer haalt met Hélène Hendriks kijkcijferrecord

Niet eerder deze zomer scoorde het tv-programma zo goed, al bleven de cijfers de voorgaande weken al stijgen ook met Genee, die deze week op vakantie is voor het nieuwe seizoen en daarom even vervangen moest worden. Zaterdag keken 847.000 mensen naar de show waarin Johan Derksen en René van der Gijp de andere hoofdrolspelers zijn, een dag later ruim vijftigduizend mensen meer. Ook met Hendriks als presentator blijft de show dus goed scoren.

De voormalig hockeyster was sowieso al betrokken bij het programma: tijdens het EK was ze onderweg voor interviews op locatie en tijdens de Olympische Spelen en Tour de France zat ze zowel aan de bar als aan tafel als gast. Sinds zaterdag is ze dus als tijdelijke presentatrice verbonden aan de Oranjezomer. Eerder had ze met Genee de minder succesvolle talkshow Café Hendriks en Genee.

Lees ook: Hélène Hendriks neemt presentatie Oranjezomer voorlopig over

In alle programma's stond Oranjezomer op de zevende plek in de ranglijst van de Stichting KijkOnderzoek. Het achtuurjournaal scoorde zoals gewoonlijk het best met 2.297.000 kijkers (NPO 1), gevolgd door de GP in Hongarije met 1,74 miljoen kijkers op Ziggo Sport. Ook Tokio Live scoorde beter op de NPO 1, maar daarna kwam zondag de Oranjezomer op SBS 6.

Eredivisie