Politie komt met update: neergeschoten Hoefdraad (35) leeft nog

2 augustus 2021 – Zeer verdrietig nieuws: voormalig profvoetballer Jergé Hoefdraad is maandag overleden. De man die onder contract stond bij onder andere Ajax, Almere City FC en SC Cambuur werd zondag neergeschoten op een feest en is een dag later op 35-jarige leeftijd aan zijn verwondingen overleden. Dat heeft de politie inmiddels bevestigd. Ook is er een inmiddels al een hoofdverdachte in beeld.

Politie komt met update: neergeschoten Hoefdraad (35) leeft nog

Dat schrijft De Telegraaf. Zoals het nu leek, wilde Hoefdraad tijdens het feest een ruzie tussen twee mensen sussen, dat is ook waar de politie vanuit gaat. Daarop pakte een van beide ruziënde klanten een pistool en schoot de oud-Ajacied door het hoofd. Hij werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht, succesvol geopereerd, maar is uiteindelijk toch aan zijn verwondingen overleden. 

'De politie weet inmiddels wie de hoofdverdachte van de dodelijke schietpartij is. Na meerdere getuigenverklaringen zijn agenten hem inmiddels op het spoor, al kon hij nog niet worden gearresteerd', schrijft de ochtendkrant over de mogelijke dader. Er wordt een oproep gedaan aan hem om zich zo snel mogelijk te melden bij de politie. Een daderprofiel is overigens nog niet gedeeld. Ook zouden er video's zijn waarop hij te zien is: als het nodig is, worden mogelijk die nog verspreid door justitie. 

Hoefdraad doorliep de jeugdopleiding van Ajax, maar slaagde er niet in om door te breken. Hij maakte zijn debuut namens RKC Waalwijk en speelde vanaf dat moment ook nog voor Almere City, Telstar en SC Cambuur. Vooral in de Eerste Divisie maakte de ex-aanvaller zijn minuten. Twee jaar geleden stond hij nog onder contract bij Almere City, wat ook zijn laatste avontuur als profvoetballer was. In het amateurvoetbal tekende hij nog bij ASC De Volewijckers. 

Update 02/08/2021 - 19.50 uur
De voormalig profvoetballer is niet overleden, meldt de politie maandagavond. 'Tot onze spijt is vanmiddag ten onrechte het bericht gemeld van overlijden van het 35-jarige slachtoffer van het schietincident op de Stekkenbergweg. Hij ligt in zeer kritieke toestand in het ziekenhuis. We betreuren dit zeer en bieden onze excuses aan aan zijn familie', laat de politie weten via Twitter.

Eredivisie

gerelateerd