Perez verbaasd over Dumfries-situatie bij PSV: "Amateuristisch"

2 augustus 2021 – Kenneth Perez is verbaasd over de situatie van Denzel Dumfries. De rechtsback hoopt op een transfer en traint daarom niet mee met de eerste selectie. De Deen noemt de situatie 'amateuristisch' en vindt dat de vleugelverdediger gewoon mee moet doen met het eerste team.

Perez verbaasd over Dumfries-situatie bij PSV: "Amateuristisch"

"Ik las dat Dumfries niet mag aansluiten bij de selectie, omdat ze alleen spelers willen hebben die volledig gericht zijn op PSV en niet met transfers bezig zijn. Dat vind ik raar. Dan zou je zeventig procent buiten de selectie moeten houden, want zoveel spelers zijn gedurende het hele jaar bezig met een transfer", begint Perez bij Voetbalpraat. De verdediger beleefde een goed Europees kampioenschap en wordt nu gelinkt aan Internazionale en Everton. Om de sfeer niet te verstoren, blijft hij dus weg van het eerste team.

"Dat je niet kunt aansluiten omdat je een soort stoorzender bent... Even serieus, dat vind ik amateuristisch van de club. Het is je aanvoerder van vorig jaar. Je leest niet dat het zo goed als rond is, zoals bij Malen het geval was. Hoezo kan je niet gewoon meetrainen? Misschien omdat je bang bent voor blessures, maar je loopt wel een achterstand op. Ga gewoon lekker voetballen. Als je geblesseerd raakt, raak je geblesseerd. Dat kan ook op andere manieren gebeuren. Dat gelul van: hij moet alleen gefocust zijn op PSV...", aldus Perez.

De Eindhovenaren spelen dinsdag tegen FC Midtjylland in de voorrondes van de Champions League. Dat zijn enorm belangrijke duels. Juist daarom snapt de analist niet dat Dumfries buiten de selectie wordt gehouden. "Je wilt toch zo sterk mogelijk zijn als PSV? Het is een van je beste spelers. De Champions League is belangrijk om financieel aan te haken bij Ajax. Ik neem aan dat de kans om de Champions League te halen met Dumfries groter is dan zonder Dumfries."

PSV

gerelateerd