'Onana 'naait' Ajax en Lyon en wacht met handtekening'

3 augustus 2021 – De transfersoap rondom André Onana (25) heeft opnieuw een nieuwe wending gekregen. Er leek afgelopen weekend een akkoord tussen alle partijen te komen, maar ditmaal heeft de Kameroener zelf voor een kink in de kabel gezorgd. Hij zou overwegen om toch niet al deze zomer een transfer te maken. Hij is naast een spits en linksback het belangrijkste transfertarget van trainer Peter Bosz. 

'Onana 'naait' Ajax en Lyon en wacht met handtekening'

Dat schrijft het doorgaans goed ingevoerde L'Équipe althans. Dat medium meldde afgelopen weekend dat Ajax en Lyon na zware onderhandelingen eindelijk een akkoord hadden bereikt over een transfersom van de goalie. De Fransen zouden zo'n zes miljoen euro betalen voor de keeper, die nog enkele maanden een schorsing uitzit en daarna zou aansluiten bij de selectie van Bosz. Die coach liet hem debuteren bij Ajax na het vertrek van Jasper Cillessen. 

Eerder was er al een globaal persoonlijk akkoord tussen Onana en Lyon, waardoor behalve het rondmaken van enkele details niets een overgang meer in de weg stond. Maar Onana zelf is gaan twijfelen. Hoewel Lyon de enige geïnteresseerde club is in deze zomer, zou hij door tussenpersonen van andere clubs zijn benaderd voor eventueel een transfervrije overgang in de zomer van 2022, waarbij overigens ook Lyon nog een optie is. Die club dacht hem echter al binnen te hebben zodra er een akkoord was met Ajax. 

Lees ook: 'Ajax doet water bij de wijn en nadert akkoord over transfer Onana'

Omdat de keeper dan een substantieel hoger tekengeld kan vragen, zou hij serieus overwegen om niet deze zomer, maar pas in de winter elders te tekenen. Dan zou Ajax overigens wel zonder transfersom blijven en is het maar de vraag of hij in het komende voetbaljaar nog gaat spelen. Hoewel Erik ten Hag eerder nog aangaf Onana op te stellen zodra dat weer mag, is deze move van de Kameroener wel een dure, die Ajax zomaar eens zes miljoen euro kost. En dat terwijl de Amsterdammers tijdens zijn schorsing het salaris altijd hebben doorbetaald en water bij de wijn deden voor deze transfer. In dit scenario zou de goalie beide clubs 'naaien' om er zelf beter van te worden. 

Ajax

gerelateerd