Arnesen geeft duidelijkheid over Veerman, Haps en investeerders

4 augustus 2021 – Frank Arnesen is op de achtergrond volop bezig met het samenstellen van een selectie waarmee Arne Slot aan het nieuwe seizoen kan beginnen. De nieuwe hoofdtrainer mocht al enkele aanwinsten verwelkomen, maar hoopt op cruciale posities nog op nieuwe aanwas. Volgens de technisch directeur wordt het echter een lastig verhaal.

Arnesen geeft duidelijkheid over Veerman, Haps en investeerders

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Zo zou Arnesen Joey Veerman dolgraag naar de Kuip halen. "Ik vind hem een geweldige speler en hij is een type dat we missen in het elftal", stelt hij in gesprek met Voetbal International. "De trainer is ook gek met hem. Ik denk alleen dat het een moeilijk verhaal wordt, doordat we financieel beperkt zijn." Feyenoord overwoog een spelersruil, maar daar wil SC Heerenveen niet aan meewerken.

Ook de komst van investeerders in Rotterdam is niet eenvoudig. "Bij PSV gingen ze zitten en was het na een halve dag geregeld: vijftig miljoen euro. Je kunt van alles zeggen over Brabanders, maar daar redeneren ze zo: PSV heeft hulp nodig? Oké, dan gaan we het dóén. En dan kwam er ook nog niks over naar buiten. Ik denk dat het bij Feyenoord wat ingewikkelder ligt." Daardoor wordt ook rond het aantrekken van een nieuwe spits creativiteit verlangd.

Arnesen is intussen ook hard bezig met de verkoop van enkele spelers. Zo staat Ridgeciano Haps op de nominatielijst om te vertrekken. "Haps is veel te goed voor ons in deze situatie", is de Deen eerlijk. "Dat moet ik uitleggen. Normaal gesproken is hij voor iedere topclub een aanwinst. Dat zag je goed in het oefenduel met AEK Athene. Hij is sterk, snel, kan verdedigen en heeft aanvallend ook inbreng, binnendoor, buitenom. Zo'n speler wil je hebben. Probleem is: we hebben er nóg één, Tyrell Malacia."

Feyenoord

gerelateerd