Til maakt indruk: 'Deed denken aan Kuyt in zijn beste jaren'

6 augustus 2021, 08:40

Guus Til heeft niet alleen de harten van de Feyenoordfans verovert, maar ook die van menig journalist. De aanvallende middenvelder scoorde in de Conference League al vijf doelpunten. Tegen FC Luzern was het de huurling twee keer de gevierde man.

'Zelfs in Rusland zullen ze op dit moment met grote ogen de statistieken van de nummer tien bekijken. Want kijk de cijfers van de bij Spartak Moskou gehuurde middenvelder uit zijn eerste seizoen daar even op na: een goaltje voor de winterstop en een goaltje na de winterstop', valt te lezen in De Telegraaf. 'Het jaar erna gauw verhuurd aan SC Freiburg, maar in tien duels vorig seizoen nul goals. En dan deze start in Rotterdamse dienst. Het is waarschijnlijk de beste deal van allemaal in de afgelopen twee seizoenen.'

Lees ook: Feyenoord maakt indruk in Luzern

Vorig seizoen werden Mark Diemers en Joao Teixeira naar De Kuip gehaald. Zij wisten niet te imponeren, waar Til in recordtempo is uitgegroeid tot sterkhouder. Zijn doelpunten zorgden voor een lach bij Arne Slot en de meegereisde fans. In de laatste zeven uitduels in Europa werd namelijk niet één doelpunt gemaakt. 'Feyenoord en scoren, het was lang geen gelukkige combinatie in Europese uitduels. Daar is met Til een einde aan gekomen. Ook tegen Luzern liet de middenvelder zien waarom coach Arne Slot hem per se naar Rotterdam wilde halen', schrijft het Algemeen Dagblad.

Lees ook: Weer scorende Til wilde ploeggenoot Linssen doelpunt gunnen

'In de Swissporarena was hij continu aanspeelbaar, vervulde hij met zijn diepgang steevast een rol bij Feyenoord-aanvallen, en deed hij qua energie denken aan Dirk Kuyt in zijn beste jaren. Al is Til voetballend gepolijster dan de Katwijker', besluit het medium lovend over de huurling. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen