Timber vindt punt van kritiek op afgelopen topseizoen

7 augustus 2021, 09:13

Jurriën Timber blikt met een tevreden gevoel terug op afgelopen seizoen, maar weet dat het dit seizoen nóg beter kan. De twintigjarige centrumverdediger strijdt zaterdagavond om de eerste prijs van het seizoen. In Amsterdam komt grootste concurrent PSV op bezoek in strijd om de Johan Cruijff Schaal. Timber moet de Eindhovense aanvalsmachine halt gaan toeroepen.

Timber ontwikkelde zich afgelopen seizoen stormachtig en verdiende zelfs een plek in het Nederlands elftal. Toch weet hij dat het komend seizoen nog een stuk beter kan. "Daarvoor ben ik niet echt wedstrijdfit geweest en heb ik een wisselvallige voorbereiding gehad", vertelt Timber aan het Algemeen Dagblad. "Extra bewijsdrang vanwege een nieuwe status heb ik niet echt, maar er horen wel weer nieuwe doelen bij. Die stel ik en die probeer ik te halen."

Timber hoopt dit seizoen een van de dragende krachten te worden in Amsterdam. "'De trainer (Erik ten Hag, red.) vindt dat ik leiderseigenschappen heb en wil dat ik dat leiderschap steeds meer uitdraag. Sinds eind vorig seizoen zijn we daarmee bezig", vertelt de verdediger. "Met een nieuwe status, nu ik basisspeler ben, heeft dat niks te doen. Ik word daar niet anders van. Ik raak niet snel onder de indruk ook. Dingen wennen snel voor mij."

Timber startte in de voorbereiding op het EK als basisspeler, maar concurrent Matthijs de Ligt keerde snel terug van een blessure. Daardoor verdween de Ajacied op de bank. Dit seizoen hoopt hij zich opnieuw in de kijker te spelen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen