Komst Berghuis slecht voor Antony? "Gezicht als een oorwurm"

9 augustus 2021, 09:06

Steven Berghuis was bij Feyenoord onomstreden, bij Ajax moet hij de concurrentiestrijd aangaan met Antony. Het voordeel voor de Nederlander is dat de Braziliaan nog op vakantie is na zijn deelname aan de Olympische Spelen. Daar gaf de Ajacied de beslissende assist, waardoor hij met een gouden plak terugkeert in Amsterdam.

"Ik denk dat wanneer hij terugkomt, hij even in de wachtkamer moet" voorspelt Marciano Vink op ESPN. 'Maar hoe lang gaat hij dat volhouden? Hij is een Braziliaan, temperamentvol. Je zag vorig seizoen na een aantal wissels al dat hij niet happy was. Dan liep hij aan de buitenkant rond met een gezicht als een oorwurm. Hij werd in dat geval nog vervangen door zijn vriendje Neres. Ze halen elkaar naar beneden, dat soort jongens zijn niet naar Europa gekomen om op de bank te zitten."

Hans Kraay junior verwacht ook dat Berghuis zijn basisplaats eerst vasthoudt. "Als je naar statistieken kijkt, volgens mij moeten trainers dat doen, dan is Berghuis beter. Hij was betrokken bij 32 goals", aldus de analist. Kenneth Perez haakt in: "Weet je nog hoe Antony begon? Toen dachten we allemaal: hij kan fantastisch dribbelen, heeft snelheid, zoekt de diepte en kan ook nog eens goals maken. Dat stagneerde wel een beetje."

Vink erkent dat. "Neres had een bepaalde status, omdat hij het in het Champions League-jaar goed gespeeld heeft. Dat heeft de prestaties van Antony naar beneden gehaald. Dit soort jongens moeten wedstrijden achter elkaar spelen om in een bepaald ritme te komen, want hij begon fantastisch", aldus de analist, die vraagtekens heeft bij de voorhoede van de Amsterdammers. "Als je met Tadic, Haller en Berghuis gaat spelen, mis je de diepte. Dat baart me wel zorgen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen