PSV zet goede lijn door met zege op Heracles in openingsduel

14 augustus 2021, 20:43   Bijgewerkt: 14 augustus 2021, 20:52

Aan de hand van Armindo Bruma en Noni Madueke heeft PSV zijn eerste competitiewedstrijd gewonnen. Op bezoek bij Heracles Almelo werd het 0-2 voor de Eindhovenaren. De thuisploeg kwam niet goed voor de dag en zag dat de bezoekers eigenlijk de gehele wedstrijd de bovenliggende partij waren.

Voor PSV is het voetbalseizoen al enige tijd bezig. De ploeg van Roger Schmidt startte in de derde voorronde van de Champions League in de jacht op een ticket voor het miljardenbal. Daarin legde het grootmacht Galatasaray vrij eenvoudig over de knie (5-1 en 1-2). De volgende horde was FC Mydtjylland en ook daar hadden de Eindhovenaren weinig moeite mee: 3-0 en 0-1. In dat laatste duel kreeg Bruma een basisplaats en die betaalde hij uit door het enige doelpunt van de wedstrijd voor zijn rekening te nemen.

Ook in Almelo stond de Portugese aanvaller aan de aftrap en opnieuw eiste hij een hoofdrol op. Vlak voor rust zorgde hij namelijk voor de 0-1 door oog in oog met Heracles-goalie Koen Bucker rustig te blijven. Luttele minuten later had hij ervoor kunnen zorgen dat PSV al bij de thee op rozen zat. Zijn harde schot belandde echter op de paal, waardoor Heracles dit keer opgelucht adem kon halen.

In de rust keek Heracles, na een goede periode van Bruma, dus slechts tegen een 0-1 achterstand aan. Desalniettemin moesten de Tukkers aan de bak in het tweede bedrijf. Aanvankelijk bleef het spelbeeld echter onveranderd: PSV controleerde het duel, terwijl Heracles er niet uit wist te komen. Na een kwartier had Frank Wormuth genoeg gezien, waarna hij een driedubbele wissel toepaste: Amissi, Burgzorg en Ibrahimoglu moesten de ploeg nieuwe impulsen geven.

Komende week wordt een drukke week voor de Eindhovenaren. Eerst wacht op woensdag Benfica in de play-offs van de Champions League, waarna op zaterdag SC Cambuur op bezoek komt in het Philips Stadion. Heracles reist af naar Spangen, waar een uitwedstrijd met Sparta Rotterdam wacht.

Opstellingen en beoordelingen*

Heracles Almelo: Koen Bucker 6; Noah Fadiga 5.5, Lucas Schoofs 5.5, Mats Knoester 5.5, Giacomo Quagliata 5.5; Orestis Kiomourtzoglou 5.5, Rai Vloet 6, Luca de la Torre 5 (Melih Ibrahimoglu 5); Nicolai Laursen 5 (46. Kasper Lunding 5), Sinan Bakis 5 (57. Delano Burgzorg 5), Bilal Basacikoglu 6 (57. Mohamed Amissi 5)

PSV: Yvon Mvogo 6; Jordan Teze 6.5, André Ramalho 6.5, Armando Obispo 6.5 (85. Nick Viergever -), Phillipp Mwene 6.5; Ibrahim Sangaré 6.5, Mauro Júnior 6 (46. Mario Götze 6), Davy Pröpper 6.5; Noni Madueke 7.5 (66. Cody Gakpo ), Yorbe Vertessen 6 (59. Eran Zahavi 6), Armindo Bruma 7.5 (85. Ryan Thomas -)

Man of the match: Armindo Bruma

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen