Advies voor Zirkzee: "Hij kan leren van de situatie van Zlatan"

19 augustus 2021 – Martijn Reuser denkt dat Joshua Zirkzee een uistekende keuze heeft gemaakt met RSC Anderlecht. De talentvolle spits wordt dit seizoen door Bayern München verhuurd aan de Belgische topclub en dat is volgens Reuser een goede zet. Hij verwacht dan ook veel van de voormalig jeugdspeler van ADO Den Haag en Feyenoord.

Advies voor Zirkzee: "Hij kan leren van de situatie van Zlatan"

Reuser en Zirkzee kennen elkaar uit de jeugd van ADO, waar de spits tussen 2013 en 2016 speelde. Zijn voormalig trainer volgt de verrichtingen van de aanvaller nog op de voet. "Zirkzee is doelgericht en kan goed een bal vasthouden", aldus Reuser in gesprek met de NOS. "Daarbij moet hij op de helft van de tegenstander spelen en moet hij spelers om hem heen hebben die hem bedienen. Ik denk dat Anderlecht dus goed bij hem past. Veel beter dan Parma."

Reuser denkt dat Zirkzee veel kan leren van de situatie van Zlatan Ibrahimovic. "Daar had iedereen in het begin ook een mening over. Die heeft toen een verdiepingsslag gemaakt in zijn hoofd om er echt alles aan te doen en er echt alles uit te halen. Ik wil hem zeker niet vergelijken met Zlatan, maar Zirkzee kan daar wel van leren. Feit is wel dat om de top te bereiken je voetbalkwaliteiten alleen niet genoeg zijn. Het heeft ook met doorzettingsvermogen te maken. Hij moet nu all the way gaan."

Vanavond speelt Zirkzee met Anderlecht in de laatste voorronde van de Conference League tegen Vitesse. Reuser hoopt dit seizoen veel mooie dingen te gaan zien van de pas twintigjarige Schiedammer. "Anderlecht past veel beter bij hem. Even een stapje terug zal hem goed doen. Kijk naar Noa Lang, die excelleert in België. En hij is jong genoeg om nog een stap te kunnen maken. Wat mij betreft gaan we nog veel van hem horen."

Eredivisie

gerelateerd