Willem II
1 – 1
Fortuna Sittard

'Kassa rinkelt bij Vitesse en Sparta, Haye aangeboden door NAC'

20 augustus 2021 – Vitesse gaat een fraaie financiële meevaller incasseren. In de zomer waarin sterspeler Riechedly Bazoer en Oussama Tannane vooralsnog niet verkocht raken, gaat voormalig Vitessenaar Mitchell van Bergen (op archiefbeeld) wél een transfer maken. Daar profiteert men in Arnhem fijntjes van mee.

'Kassa rinkelt bij Vitesse en Sparta, Haye aangeboden door NAC'

Dat schrijft De Gelderlander. Zijn huidige werkgever sc Heerenveen en Middlesbrough hebben namelijk een akkoord bereikt voor een bedrag van ongeveer twee miljoen euro. Wel moet de buitenspeler zelf nog tot een akkoord komen met de Championship-club, maar als dat allemaal rondkomt, rinkelt de kassa in Arnhem. In totaal kan het namelijk 400.000 euro bijschrijven als alles definitief rond komt tegen de huidige voorwaarden. 

Lees ookVan Wolfswinkel vraagteken tegen Ajax; transfer Van Bergen

Sparta krijgt 3 à 4 miljoen voor Harroui
Vanuit Rotterdam kwam er ook goed financieel nieuws voor Sparta. Waar eerder nog gesproken werd van een transfersom van 2,5 miljoen euro voor Abdou Harroui door een nog altijd onbekende club, weet het Algemeen Dagblad dat het bedrag serieus hoger ligt. Het zou volgens het dagblad gaan om een bedrag tussen de drie en vier miljoen euro, al moet er nog een persoonlijk akkoord worden bereikt en de medische keuring moet nog succesvol worden afgerond.

Voor een eventuele opvolger is Thom Haye in beeld, die zou zijn aangeboden bij de Rotterdammers. Vanwege de transfersom die NAC Breda vraagt, is het op dit moment echter nog geen optie. Naast Haye moet er nóg een middenvelder en aanvaller bijkomen om de selectie op oorlogssterkte te krijgen. Henk Fraser en zijn assistenten  Rankovic en Nourdin Boukhari zaten vrijdagavond bij FC Den Bosch versus Jong Ajax, naar verluidt om de achttienjarige aanvallende middenvelder Ringo Meerveld van de Bossenaren te bekijken.

Lees ookSparta akkoord over transfer Harroui

Eredivisie

gerelateerd