NAC ziet in Mtiliga nieuwe linksback

26 juli 2006, 13:47

In zijn zoektocht naar een nieuwe linksback is NAC-trainer Ernie Brandts (foto) gestuit op Patrick Mtiliga. De 25-jarige Deen mag vertrekken bij Feyenoord en ziet een overstap naar de club uit Breda wel zitten. "Patrick heeft zelf interesse en daarom gaan we deze week in gesprek met Feyenoord", zegt technisch directeur Earnie Stewart in Voetbal International.

Feyenoord nam Mtiliga in 1999, op 18-jarige leeftijd, over van het Deense B93. In eerste instantie werd de linkspoot bij Excelsior gestald, maar na ruim vier seizoenen op Woudestein kreeg hij in het seizoen 2004/2005 een kans bij Feyenoord. Hij kwam aanvankelijk regelmatig in actie als linksback, maar langzaam maar zeker raakte hij op een zijspoor. Deze week kreeg hij zelfs van trainer Erwin Koeman te horen dat er geen plek voor hem is in de selectie. 

Brandts is sinds zijn aantreden in Breda al op zoek naar een linksback. Binnen de selectie van NAC ziet hij weinig mogelijkheden. Hij posteerde zowel Ronnie Stam als Sander van Gessel bij wijze van expiriment al op de positie, terwijl een proefperiode van Quido Lanzaat op niets uit liep. Mtiliga moet deze vacante positie links in de defensie nu op gaan vullen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen