Boadu had 'geruststellend gesprek' met trainer: "Deed me goed"

4 september 2021, 09:10   Bijgewerkt: 4 september 2021, 09:23

Myron Boadu koos deze zomer voor een overstap van AZ naar AS Monaco. Het was een weloverwogen stap, zo vertelde hij in De Telegraaf. "Ik heb drie keer met ze gesproken, zowel met de trainer als de technisch directeur. Ze hebben er alles aan gedaan om mij te overtuigen. Het is ze gelukt."

De twintigjarige spits had uiteraard ook kunnen kiezen voor een langer verblijf in Alkmaar. "Het heeft me natuurlijk enorm bezig gehouden, iedere seconde van de dag", blikte hij terug op zijn dilemma. "Ik dacht: blijf ik nog een jaar om twintig goals te maken of ga ik mezelf uitdagen? Stap ik uit mijn comfortzone en ga ik naar Monaco om daar een grote speler te worden? Ik denk dat ik deze stap nodig heb en koos voor het laatste."

Ook na zijn aankomst in Monaco proefde Boadu veel vertrouwen bij trainer Niko Kovac, ondanks dat hij na enkele mindere wedstrijden als basisspeler weer op de bank belandde. "Vlak voordat ik naar Jong Oranje ging, heb ik een gesprek gehad met de trainer. Hij zei: 'Myron, gun jezelf de tijd. Je bent later en met een fysieke achterstand gekomen. Je bent pas twintig jaar en komt uit een ander land. Je weet dat ik vertrouwen in je heb, ik heb er niet voor niets alles aan gedaan om jou te halen.' Dat was een geruststellend gesprek en heeft mij goed gedaan."

Vooralsnog moet Boadu dus andere spitsen in de pikorde voor zich dulden. "Maar daar heb ik het ook voor gedaan. Ik wilde echte concurrentie hebben, bij AZ speelde ik altijd. Ik kan veel leren van een fantastische voetballer als Ben Yedder, een speler met wie ik voorin ook kan samenspelen. We gaan best veel met elkaar om. Hij is heel lief en helpt mij, dat vind ik mooi. Ik heb meegemaakt dat een spits mij niks gunde, maar zo is hij helemaal niet. Ikzelf trouwens ook niet. We hebben respect voor elkaar. Op de training wil ik laten zien dat ik de beste ben, maar daarbuiten moet alles normaal zijn."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen