'Hollandse meester' Robben ontvangt nieuwe oeuvreprijs

6 september 2021, 11:42   Bijgewerkt: 6 september 2021, 14:19

Arjen Robben ontvangt voor zijn voetbalcarrière de oeuvreprijs van de Eredivisie. Hij is de eerste speler die de prijs in ontvangst mag nemen. De aanvaller wordt daarmee bedankt voor bewezen diensten aan het Nederlands voetbal. Groot geworden in de Eredivisie, de top bereikt in Europa en afgesloten bij zijn eerste liefde FC Groningen. Jan de Jong is lovend.

"Arjen Robben is het levende bewijs dat jongensdromen kunnen uitkomen. Gezegend met een door god gegeven talent en een buitenaards doorzettingsvermogen heeft hij eigenhandig het aanzien van het Nederlands voetbal nog flink wat mooier gemaakt", vertelt de directeur van de Eredivisie bij ESPN. "Een Hollandse meester. Twaalf keer kampioen geworden, de UEFA Champions League gewonnen door zijn goal en Oranje bijna wereldkampioen gemaakt. Bijna. De bal een paar centimeter hoger en nog meer eeuwige roem was hem ten deel gevallen. Nu is de teen van Casillas onderdeel van ons ongewenst collectieve geheugen geworden."

Robben beleefde succes bij FC Groningen, PSV, Chelsea, Real Madrid, Bayern München en het Nederlands elftal. Daar kunnen de meeste voetballers alleen maar van dromen, weet De Jong. "Het talent is helaas niet te kopiëren maar zijn inzet, professionaliteit en de wil om te winnen en de beste te willen zijn gelukkig wel. Arjen is een parel aan de kroon van de Eredivisie. Begonnen als jongen op de fiets in Groningen, kerel geworden in Eindhoven om daarna te worden tot een man van de wereld in Londen, Madrid en München om vervolgens 'gewoon' weer te landen in Groningen. Niet met een privéjet, maar opnieuw met de fiets."

De aanvaller besloot deze zomer om zijn voetbalschoenen definitief aan de wilgen te hangen nadat hij een jaar worstelde met blessures sinds hij terugkeerde bij FC Groningen. De geest wilde nog wel, maar het lichaam niet meer. Wel of niet op het veld, Robben mag nooit vergeten worden volgens De Jong. "Arjen hoort thuis in de eregalerij van het Rijksmuseum van de Eredivisie. Het minste wat wij voor hem terug kunnen geven voor al dat moois, is een oeuvreprijs."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen