Memphis waarschuwt ploeggenoten en is blij met Louis van Gaal

6 september 2021, 14:33

Het Nederlands elftal speelt dinsdagavond tegen Turkije. In de eerste onderlinge ontmoeting was Burak Yilmaz de grote man met een hattrick bij de 4-2 overwinning. Memphis Depay hoopt dat de spits nu beter in bedwang wordt gehouden door de Nederlandse defensie.

"Onze herinneringen van de eerste wedstrijd zijn nog scherp. Het was niet goed, dat moet nu anders. Yilmaz is een opportunistische spits. Hij schiet van overal op goal en scoort vaak. We weten hoe gevaarlijk hij kan zijn", stelt Memphis op de persconferentie voorafgaand aan het duel in de Johan Cruijff ArenA. Oranje zal het duel met vertrouwen beginnen na de 4-0 overwinning op Montenegro. Een simpele zege ondanks een matige start. De aanvaller van FC Barcelona maakte zich niet druk om de slechte openingsfase. "Een wedstrijd duurt negentig minuten. Tuurlijk is het lekker als je vroeg scoort, maar wij weten gewoon dat we kansen gaan creëren."

Lees ook: Van der Vaart oppert: Memphis op 10

Bij de eerste onderlinge ontmoeting in de kwalificatiepoule stond Frank de Boer nog aan het roer als bondscoach, nu staat Louis van Gaal voor de groep. De twee werkten eerder al samen bij Oranje en Manchester United. De periode in Engeland was moeizaam van de aanvaller, maar zijn band met de trainer bleef goed. "We zijn nu kort bij elkaar, maar het gevoel is er wel weer. Ik moet zeggen dat ik als speler en mens ben gegroeid. Dat merkt de trainer ook, denk ik. Ik voel me comfortabel met de trainer. Ik was toen nog niet zover als dat ik nu ben."

Van Gaal kiest voor Georginio Wijnaldum én Davy Klaassen op het middenveld. Twee spelers met diepgang. Perfect voor Memphis, stelt de aanvaller zelf. "Als er een verdediger kort op mij zit en ik zak uit, dan ontstaat er ruimte achter mij. De lopers kunnen dan die gaten in. Dat moet gebeuren om gevaarlijk te worden. Komt een verdediger niet mee, dan heb ik de ruimte om de bal aan te nemen. Zo kunnen we doorvoetballen", aldus Memphis, die vertrouwen heeft gehaald uit de overwinning op Montenegro. "Daar kun je op voortborduren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen