Berghuis komt met verklaring voor matige Ajax-start

8 september 2021, 10:36

Steven Berghuis heeft deze week vertrouwen kunnen tanken voor zijn terugkeer naar Ajax. De linkspoot kreeg bij het Nederlands elftal drie keer een basisplaats en sloot de interlandweek af met een 6-1 overwinning op Turkije. De 29-jarige aanvaller hoopt zijn goede vorm bij Oranje door te trekken naar de Eredivisie.

Voor Berghuis was er daardoor eindelijk weer reden om te lachen, na een teleurstellende start van het nieuwe seizoen. "Ik ben drie keer gestart, daar ben ik blij mee", werd de buitenspeler geciteerd door Voetbal International. "Ik heb verder ook genoten van deze hele week. Het samenspel, het elkaar gunnen, het tempo en de dynamiek; iedereen komt op deze manier in zijn kracht."

Berghuis hoopt af te hebben gerekend met zijn mindere vorm. "Ik kom uit een aparte voorbereiding. Op het EK speelde ik weinig, toen kwam die beladen transfer. Er is veel gebeurd. Momenteel voel ik me steeds fitter worden. En dan komen ook mijn kwaliteiten beter naar voren." Komend weekend wacht voor de aanwinst een kans tegen PEC Zwolle om zich opnieuw te laten zien.

Daarvoor moet hij wel eerst een basisplaats zien af te dwingen. Kort voor de interlandbreak belandde de linkspoot op de bank. Erik ten Hag besloot de voorkeur te geven aan Antony, die direct schitterde tegen Vitesse.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen