Geplaagd Sparta imponeert bij eerste zege op Fortuna

12 september 2021, 16:31   Bijgewerkt: 12 september 2021, 16:36

Na een slechte seizoensstart heeft Sparta Rotterdam op Het Kasteel zondagmiddag haar eerste seizoenszege geboekt door met 3-1 te winnen van Fortuna Sittard. De ploeg van Henk Fraser had in de eerste helft geen kind aan de Limburgers en ging de kleedkamers in met een 2-0 voorsprong. Kort na rust kwamen de bezoekers via Mats Seuntjens op 2-1, maar via Emanuel Emegha kregen de Rotterdammers een terechte zege. 

Na een succesvolle week met het Nederlands elftal was het aan Henk Fraser om deze goede lijn ook bij zijn club Sparta door te trekken. De Rotterdammers kenden met een punt uit drie wedstrijden een slechte seizoensstart en waren erop gebrand vandaag hun eerste overwinning te boeken met de transfervrije aanwinst Mo Osman. Daarvoor moest Fortuna Sittard, de nummer negen van de ranglijst, verslagen worden. Voor deze wedstrijd kon Sjors Ultee weer een beroep doen op George Cox en Ben Rienstra, maar ook de teruggehaalde Mickaël Tirpan kreeg een basisplaats.

Toch was Sparta de sterkere ploeg en kwamen de Rotterdammers na een klein kwartier bijna op voorsprong door een goede kopbal van Lennart Thy. De ploeg liet de bal op het middenveld gemakkelijk rondgaan, maar creëerde in de beginfase weinig. Het gevaar leek, zeker met de vele potige mannen in het Sparta-elftal, van de spelhervattingen te moeten komen. Fortuna had ondertussen wel redelijk veel balbezit, was door de compacte defensie van Sparta vaak genoodzaakt om de onnauwkeurige lange bal te spelen. Als het met combinatiespel richting het doel van Maduka Okoye wilde gaan, werd er vaak zeer onnodig balverlies geleden, hetgene ook aan Sparta-zijde in mindere mate het geval was.

Sjors Ultee besloot daarom drie wissels door te voeren, wat al snel effect sorteerde. Invaller Toshio Lake wist met een goede sprint de bal binnen te houden, waardoor hij Seuntjens in staat stelde om met een geweldige knal de aansluitingstreffer te maken (2-1). Deze donderslag zorgde voor enige onrust bij de thuisploeg, en hoewel de Spartanen zich na enkele minuten weer herstelden, bleek dat de verhoudingen verschoven waren. Fortuna toonde meer duelkracht en werd nauwkeuriger, waardoor beide ploegen gelijkwaardig werden en de wedstrijd eindelijk ontbrandde.

Balverlies was echter nog steeds aanwezig en hierdoor werd ook de 3-1 voor Sparta ingeleid. Samy Baghdadi leed onnodig balverlies, waarna Bryan Smeets met een geweldige pass het doelpunt van invaller Emanuel Emegha inleidde. Daarna leek het geloof bij Fortuna weer verdwenen, waardoor Sparta de laatste minuten rustig uit leek te kunnen spelen. Toch viel via Deroy Duarte, vijftien jaar in dienst van Sparta, nog bijna de nieuwe aansluitingstreffer. Het bleef uiteindelijk bij 3-1, waardoor Sparta haar eerste overwinning van het seizoen boekte en dat op imponerende wijze deed. 

Opstellingen en beoordelingen*

Sparta: Maduka Okoye 6; Mica Pinto 6 (85. Giannis Masouras -), Tom Beugelsdijk 6, Bart Vriends 6, Dirk Abels 5,5; Adil Auassar 5,5, Bryan Smeets 6,5 (75. Laurent Jans -), Mohammed Osman 6 (85. Kenzo Goudmijn -); Vito van Crooij 5,5 (75. Aaron Meijers -), Lennart Thy 6, Sven Mijnans 6,5 (62. Emanuel Emegha 6,5).

Fortuna Sittard: Yanick van Osch 6; George Cox 5 (46. Toshio Lake 5,5), Roel Janssen 4,5 (46. Ivo Pinto 5,5), Martin Angha 5,5, Mickaël Tirpan 5,5 (71. Nigel Lonwijk -); Ben Rienstra 5 (46. Bassala Sambou 5), Tesfaldet Tekie 5,5 (69. Samy Baghdadi 5), Zian Flemming 5; Deroy Duarte 5, Mats Seuntjens 5,5, Emil Hansson 4,5.

Man of the match: Bryan Smeets

*: Speler moet minimaal 20 minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen